Børsen feirer Opera

Resultatene til Opera Software tas i mot med jubel på Oslo Børs. Samtidig spøker det for Børsens uavbrutte oppgang.

FESTEN KAN VÆRE SLUTT: Hvis ikke Hovedindeksen snur i løpet av dagen, tar oppturen som nå har vart i seks dager sammenhengende slutt.
Publisert:

E24 BØRS: Følg favorittaksjene dine her

Like etter børsåpning i Oslo torsdag formiddag ligger Hovedindeksen såvidt under

null, og ser dermed ut til å ha plukket opp den noe avdempede stemningen i Asia.

Med unntak av IT-børsen Nasdaq, fortsatte Wall Street å stige onsdag kveld, men like etter var det nemlig langt mindre optimisme å spore i Asia da indeksene der åpnet natt til torsdag norsk tid.

Hovedindeksen på Oslo Børs hadde frem til onsdag ettermiddag steget sammenhengende siden onsdag uken før. Hvis ikke børsen snur i løpet av torsdagen blir det dermed ingen syv dager lang oppgang, slik man kunne håpet på.

Børshandelen preges torsdag av et kraftig fall i boligriggselskapet Prosafe, der aksjen faller 10,43 prosent (4,84 kroner) til 41,58 kroner, som Børsens fjerde mest omsatte aksje.

Ifølge Stocklink iMarkedet vurderer selskapet ifølge kvartalsrapporten sin å kutte i utbyttet fremover grunnet markedsutsiktene.

Styret har vedtatt et utbytte på 0,98 kroner som vil bli betalt ut den 10. september, og aksjen handles eksklusivt fra den 27. august.

Aksjen er torsdag ettermiddag nede i 41,58 kroner, og har falt jevnt og trutt fra den forrige toppen i år i midten av mai på 54 kroner.

Les også

Her er børsdagens viktigste hendelser

Feirer programvareselskap

Den store vinneren som dominerer Oslo Børs torsdag er programvareselskapet Opera.

Aksjen stiger med over seks prosent og er i skrivende stund Børsens mest omsatte aksje.

Torsdag leverte selskapet resultater for årets andre kvartal som viste at selskapets inntekter har økt med 38 prosent til 100,6 millioner dollar, sammenlignet med samme periode i fjor.

Selskapets justerte driftsresultat endte på 27 millioner dollar, eller 162 millioner kroner. Det var en økning på 24 prosent fra samme kvartal i 2013.

Ifølge selskapet selv er det mobilreklame som er den viktigste driveren bak oppgangen.

Aksjen har ligget etter Oslo Børs så langt i år, med en samlet nedgang på 3,74 prosent. I samme periode har Hovedindeksen steget med 10,45 prosent.

Plutselig sjøsyk

Hurtigruten har også sluppet sine kvartalstall torsdag, men aksjonærenes glede over en oppgang fra børsåpning ble imidlertid kortvarig.

Etter bare få minutter snudde aksjen brått og er ned 1,33 prosent etter snaue 20 minutter i handelen.

Hurtigruten kunne i andre kvartal vise til både bedre resultater og en bedre omsetning enn på samme tid i fjor, samtidig som ombordsalget nå har steget to år på rad.

Slik åpner hovedindeksene i Europa:

  • OMS30, Stockholm opp 0,09 prosent
  • OMXC20, København ned 0,26 prosent
  • DAX30, Frankfurt ned 0,18 prosent
  • FTSE 100, London opp 0,03 prosent
  • CAC 40, Paris ned 0,01 prosent

Les også:

Bergen Group med underskuddLerøy med historiens beste resultat- Bank of America må betale 100 milliarder kroner etter finansforlik

Publisert: