Global IP Solutions - Google danket ut andre aktører

Flere aktører har forhørt seg om muligheten til å kjøpe Global IP Solutions.

Publisert: Publisert:

- Google er ikke det eneste selskapet Global IP Solutions (GIPS)

OSE

GIPS

har vært i kontakt med de siste månedene. Men amerikanerne vant frem med sitt bud, konstaterer styreleder Ditlev de Vibe.

Han leder også storeier Kistefos Venture Capital og er svært fornøyd med Googles bud på cirka 421 millioner kroner, som han ikke nøler ikke med å anbefale for selskapets øvrige aksjonærer.

- Google er et ledende, spennende og innovativt selskap og vi ser dette som en stor anerkjennelse av det GIPS har gjort og de løsningene som GIPS har utviklet, sier de Vibe til Reuters.

- Vi er overbevist om at våre ansatte får en god fremtid med Google. I tillegg ser vi at det er et godt industrielt rasjonale for avtalen basert på Googles økte satsing på kommunikasjon på sine web-løsninger.

- I tillegg er prisen som Google tilbyr svært god og styret kan derfor trygt anbefale budet, understreker Vibe.

Les også:

Følg Global IP Solutions på E24 Børs!

Avviste bud

I januar meldte GIPS at Kistefos hadde avvist et bud fra en ledende markedsaktør på sin aksjepost i selskapet. Vibe vil verken bekrefte eller avkrefte at det også den gangen var Google som satt på andre enden av forhandlingsbordet, men understreker budet som ble annonsert tirsdag er vesentlig bedre.

- Kistefos fikk en henvendelse i desember, og den takket selskapet nei til fordi man mente at prisen var for lav og fordi man mente at det var viktig å ha en strategisk prosess rundt dette.

- Dette ble meddelt GIPS, som har hatt en prosess og ut fra den prosessen har man kommet dit man er i dag, sier Vibe.

Les mer:

Flere på banen

Han bekrefter samtidig at det har vært flere aktører på banen.

- Ja det er klart at når man har en sånn prosess så snakker man alltid med flere, men hvem det er dreier seg om har jeg ikke lyst til å kommentere, avslutter Vibe.

GIPS-aksjen stiger i underkant av 30 prosent fra start på Oslo Børs tirsdag, og omsettes i øyeblikket for 13 kroner aksjen.

Til forsiden

Publisert: