Nytt stup for Sevan

Kraftig riggfall på negativ børs.

Publisert:

Oslo Børs innleder dagen med negative fortegn torsdag.

Hovedindeksen har i 10.45-tiden falt 0,5 prosent til 412 poeng.

Fokuset i aksjemarkedene har det siste døgnet skiftet fra gjeldskrisen i Europa, og over til nye signaler fra den amerikanske sentralbanken.

Onsdag kveld norsk tid varslet sjefen i Federal Reserve, Ben Bernanke, at de nedjusterer sine vekstanslag for verdens største økonomi. Samtidig kom det ingen signaler om ytterligere tilførsel stimulansetiltak.

Både på Wall Street og i Asia har det vært fall på børsene, som følge av at den amerikanske sentralbanken nedjusterte vekstanslagene sine.

Følg aksjemarkedet på E24 BØRS

Oljefall
Her hjemme sørger et fall i oljeprisen til den labre innledningen av børsdagen.

Oljeprisen faller med over en dollar torsdag morgen etter en oppgang onsdag. Nedgangen skyldes at investorene spekulerer i om den amerikanske drivstoffetterspørselen vil svekke seg etter at Fed senket sine økonomiske vekstutsikter for verdens største råolje-forbruker.

Torsdag morgen handles et fat WTI-olje faller 1,33 dollar til 94,08 dollar. Et fat Brentolje handles ned 1,17 dollar til 113,04 dollar. Ved børsslutt i Oslo onsdag kostet et fat Brentolje 113,39 dollar fatet, melder SIX News.

Statoil sendes ned en drøy prosent, og bidrar dermed til å tynge markedet.

Sevan - igjen
Onsdagens ekstraordinære generalforsamling i det kriserammede riggselskapet Sevan Marine ( SEVAN) valgte investoren Jens Ulltveit-Moe til ny styreleder.

Med seg i det nye styret får han blant andre tidligere sykehusdirektør Siri Hatlen, og den tidligere Nordea-toppen Tom Ruud.

Ulltveit-Moe kjøpte seg inn som nest største eier med 5,94 prosent av aksjene i mai, mens markedet herjet som verst med selskapet, og det var Ulltveit-Moe selv som hadde tatt initiativet til generalforsamlingen.

- Uker - ikke måneder
Det knytter seg nå spenning til hva selskapets kreditorer vil kreve av selskapet, som har mer gjeld enn hva det er i stand til å betjene med den nåværende kontantstrømmen.

Selskapet meldte i slutten av mai meldte at det går mot «finansiell og strategisk restrukturering», og Ulltveit-Moe sier til Dagens Næringsliv (DN) torsdag at det er snakk om uker, og ikke måneder, som gjelder for selskapet å få kapital på plass.

I går ble det klart at obligasjonseiere som representerer over to tredjedeler av stemmene i Sevan Marines obligasjonslån på 700 millioner kroner har instruert Norsk Tillitsmann om å akseptere en utsettelse av betaling av renter fra 22.juni til 22. juli.

Aksjen faller 11,36 prosent til 39 øre.

LES OGSÅ:

Publisert:

Her kan du lese mer om