PARETO OM ALGETA: «Sprett champagnen»

Meglerhus feirer norsk kreft-gjennombrudd med spådommer om kursoppgang.

BØRSFEST: Her er Algeta ved børsnotering i 2007. Nå får selskapet stående applaus fra både analytikere og investorer.
Publisert:

Mandag morgen denne uken varslet det norske farmasiselskapet Algeta at det har hatt et gjennombrudd i tester av sitt kommende legemiddel, Alpharadin.

Denne medisinen skal skal øke livskvaliteten og forlenge levetiden til pasienter med flere forskjellige typer kreft, og en test på over 900 pasienter har nå gitt positive resultater for de med prostatakreft.

Champagne

I tillegg til å øke livskvaliteten til pasienter, har Algeta vært en av de aller beste investeringene på Oslo Børs, med en oppgang på nesten 3000 prosent de siste to årene.

Mandag morgen publiserte meglerhuset Pareto Securities en analyse av Algeta med en tittel man ikke kan ta feil av:

Algeta

«Sprett Champagnen»

I analysen påpeker Paretos analytiker Thomas Nielsen at resultatene fra den siste testen, den såkalte fase 3-testen, har vært overveldende.

Nielsen mener at resultatene fra den siste testen betyr at sjansene for at Alpharadin blir lansert nærmer seg 100 prosent og dermed forventer Pareto at aksjekursen skal stige betydelig over dagens nivå.

«Vi hever vår sannsynlighet av suksess-estimat for Alpharadin for prostatakreft fra 50 til 90 prosent (fortsatt noe risiko i forbindelse med godkjenning) og for 50 til 75 prosent for brystkreft», heter det i analysen til Pareto.

Stor oppside

Før Oslo Børs åpnet mandag morgen stod Algeta-kursen i 146 kroner. Pareto venter å se Algeta-aksjen stige til 364 kroner, eller en oppgang på nesten 150 prosent.

Og oppgangen har allerede startet. Mandag morgen stiger Algeta-aksjen 39 prosent til 204 kroner.

15 mrd. i året

I løpet av få år kan det norske biotekselskapet trolig starte salget av Alpharadin.

Et overslag fra E24 viser at produktet, som vil kunne brukes til behandling av blant annet prostata- og brystkreft, kan bli solgt for 15 milliarder i året. Anslaget tar utgangspunkt i analytikernes forventede salgspris for produktet, og antall potensielle behandlinger.

Analytikere som følger selskapet mener legemiddelet kan prises til mellom 30.000 og 40.000 dollar.

Hvert år dør i overkant av 100.000 personer av prostatakreft i den vestlige verden. Hvis samtlige av disse benytter Alpharadin, vil omsetningen kunne lande på over 3 milliarder dollar i året. Med dagens dollarkurs tilsvarer det over 15 milliarder kroner.

Må dele med Bayer

Pengene fra salget blir delt mellom Algeta og Bayer. I det største markedet, i USA, hvor Algeta har en opsjon på å markedsføre sammen med Bayer, vil de to selskapene dele omsetningen 50/50 gjennom felles distribusjon.

I resten av verden er det Bayer som skal gjøre distribusjonsjobben. Hvor stor andel av omsetningen som går videre til Algeta er konfidensielt, men markedsstandarden på denne type avtaler ligger på mellom 15 og 25 prosent.

Les også

Aksjonær ser stor oppside i AlgetaBørshopp etter «gjennombrudd»Kan selge kreftmedisin for over 15 milliarder i åretAlgeta melder om «gjennombrudd»

Publisert:

Her kan du lese mer om