Ingen himmelfart på Børsen

Lite spenst i aksjehandelen på Oslo Børs etter himmelsprett-fri.

Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs steg fredag med blodfattige 0,07 prosent til 488,16 poeng.

Tynget av en fallende oljepris falt Statoil-aksjen 0,72 prosent, mens DNB og Seadrill også var nede henholdsvis 0,16 prosent og 1,29 prosent.

Yara og Telenor dro i motsatt retning med en oppgang på henholdsvis 1,41 prosent og 0,46 prosent.

Et fat nordsjøolje ble rett før stengetid omsatt for 101,9 dollar, ned 2,33 prosent gjennom dagen.

E24 BØRS: Sjekk sluttkursene i Oslo og Europa

Gullfugl for Bouvet

Aksjen til IT-konsulentselskapet Bouvet steg over 3,2 prosent i fredagens handel etter at selskapet tidligere på dagen varslet om det som kan bli en gullkantet avtale med Statoil.

Avtalen som Statoil nå har sagt at de har til intensjon å inngå med Bouvet, har et estimert omfang på 30-40 konsulenter over 5 år (inklusiv opsjoner) og er verdt flere hundre millioner kroner, opplyses det i en børsmelding.

LES OGSÅ: Bouvet kan få storavtale med Statoil

Kursen til det halvstatlige sjømatkonsernet Cermaq avslutter uken med et fall på 0,46 prosent. Det skjer etter at styret i selskapet advarer aksjonærene mot å stemme slik John Fredriksen og Marine Harvest ønsker i spørsmålet om oppkjøp av den peruanske fiskemelprodusenten Copeinca. Dette skal opp til avstemning på Cermaqs generalforsamling om knappe to uker.

Fredriksen og Marine Harvest har lagt inn bud på Cermaq, men har varslet at de trekker sitt bud om oppkjøpet går gjennom.

LES OGSÅ: Cermaq fisker stemmer

I Europa var oppmerksomheten rettet mot Storbritannia som fredag og lørdag er vertskap for finansministermøtet i G7-gruppen.

Børsene i Europa steg stort sett. I Paris steg CAC 40-indeksen med 0,64 prosent, i London steg FTSE 100-indeksen 0,49 prosent. I Tyskland steg DAX-indeksen 0,19 prosent. I Madrid og Aten var børsene nede ganske kraftig (0,7 prosent og 2,99 prosent).

Publisert:

Her kan du lese mer om