Terra-kommuner vil anke rettsavgjørelse i USA

I forrige uke avgjorde en amerikansk domstol at erstatningssøksmålet som sju norske kommuner har anlagt mot amerikanske Citigroup, ikke skal behandles i retten. Nå anker kommunene.

AVVISTE NORSKE KOMMUNER: Terra-kommunene led nederlag i Southern District Court i New York.

TIMOTHY A. CLARY
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det var Southern District Court i New York som i forrige uke avviste at de norske Terra-kommunene og bostyret i Terra Securities skulle få søksmålet behandlet i amerikansk rett, skriver Hegnar Online.

Advokat Stein Erik Stinessen i advokatfirmaet Lund & Co opplyser at kommunene gjennom sin amerikanske advokat vil anke avgjørelsen og beskriver avgjørelsen som «et midlertidig nederlag».

– Dette er en prosessuell avgjørelse om hvorvidt saken skal stanses eller drives videre inn til realitetsbehandling. I denne avgjørelsen sier retten at saken avvises, og at den ikke skal drives videre inn i det amerikanske systemet, sier Stinessen.

Til nyhetsbyrået Reuters sier han at han tror avgjørelsen vil bli omgjort i neste rettsinstans.

– Det har vært flere slike avgjørelser tidligere fra den samme retten som i all hovedsak har gått i Citigroups disfavør, sier Stinessen.

Saken handler om at Terra i 2007 solgte såkalte strukturerte spareprodukter fra Citigroup til de norske kommunene Bremanger, Hattfjelldal, Hemnes, Kvinesdal, Narvik, Rena og Vik. Kommunenes tap endte på 541 millioner kroner. Kommunene mener informasjonen om produktene inneholdt vesentlige feil og krever drøyt 1,1 milliarder kroner i erstatning.

Citigroup har hele tiden avvist kommunenes krav.

Les også: Terra-kommunene har brukt 90 millioner på advokater

Les også: Terra-ordførere søker gjenvalg

Publisert:

Flere artikler

  1. - Tapt sak i USA styrker Terra-kommuners sak i Norge

  2. Terra-kommuner punger ut 650 millioner i forlik

  3. Har punget ut forsjerneadvokater

  4. Annonsørinnhold

  5. Terra tapte ankesaken mot Citigroup

  6. Terra-kommune vant millionkrangel i retten