Fremdeles splittet om tiltakspakke - Wall Street stiger

... men Wall Street stiger fra start.

UENIGHET: Sentralbanksjef Ben Bernanke har tidligere forsvart oppkjøpsprogrammet, men møter motstand fra flere medlemmer at markedskomiteen.
Publisert:

Wall Street stiger fra start, etter tidlig slipp av referatet fra det forrige rentemøtet i den amerikanske sentralbankens markedskomité.

Verken renten eller tiltakspakkene ble endret etter dette møtet, men i referatet fremgår det at at komitéen har svært ulikt syn på stimulikpakken sentralbanken har kjørt siden i fjor.

For å holde farten opp i amerikansk økonomi, støttekjøper Federal Reserve hver måned obligasjoner for opptil 85 milliarder dollar.

I onsdagens referat fremgår det at ett av medlemmene - de navngis ikke - tar til ordet for å avslutte tiltakspakken umiddelbart.

Andre tar til ordet for å signalisere en nedskalering i løpet av året, mens atter andre ønsker å holde fast med poltitikken slik den ligger - hvor det er sagt at stimulansetiltakene skal opprettholdes frem til arbeidsledigheten kommer ned på et «normalt nivå».

Sentralbanksjef Ben Bernanke tilhører siste gruppe.

Les også: Bernanke forsvarer stimulipakken

Aksjemarkedet stiger

Situasjonen i markedene er som følgende etter noen minutters handel:

  • Dow Jones er opp 0,47 prosent
  • Nasdaq Composite er opp 0,54 prosent
  • S&P 500 er opp 0,47 prosent


Rentehopp

Markedsstrateg Quincy Krosby i Prudential Financial mener at det er lite nytt i rentemøtereferatet.

- Dette er en oppsummering av det vi har hørt fra politikerne. Ja, det er bekymringsverdig, men det er ikke en ny bekymring. Folk har registrert dette de siste månedene, sier han til Bloomberg.

Aksjemarkedene i USA steg i går, og fortsetter oppturen. I lys av referatslippet stiger renten på amerikanske statsobligasjoner, mens råvarer som gull faller.

Oljeprisen er fallende. Nordsjøoljen (brent spot) omsettes for 105,8 dollar per fat, mens WTI-oljen går for 93,91 dollar per fat.

Les også:

Publisert:

Her kan du lese mer om