Verdens rikeste menn tapte 1.717 milliarder på én uke

Forrige uke ble den verste første børsuken i manns minne, og verdens rikeste fikk merke det på lommeboken.

TAPTE MEST: Amazon-gründer Jeff Bezos fikk en svært dårlig start på 2016. I fjor var han den av som klatret mest på listen over verdens rikeste.

Mike Segar Reuters
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:

Kinas hovedindeks ble stengt i slutten av forrige uke som følger av kraftige børsfall, og da siste handel var gjennomført fredag sto størsteparten av verdens hovedindekser i rødt. Dermed ble det en svært begredelig start på året for verdens rikeste.

Totalt tapte verdens 400 rikeste 194 milliarder dollar, eller om lag 1.717 milliarder kroner i løpet av forrige uke, skriver Bloomberg.

47 av de rikeste mennene i verden måtte se tap på over én milliard dollar. Av disse var det Amazon-gründeren Jeff Bezos som fikk den verste dosen. Mannen som er verdens fjerde rikeste tapte 52,2 milliarder kroner forrige uke etter at Amazon stupte 10 prosent på Wall Street.

Les også

Første uke på Oslo Børs i 2016: Blodrød nyttårseffekt

Ifølge Bloomberg var Bezos milliardæren hvis formue steg mest i verdi i løpet av 2015. I løpet av fjoråret doblet gründerens formue seg.

Nummer to på listen var den meksikanske milliardæren Carlos Slim, som i fjor passerte Warren Buffett som verdens nest rikeste. Han tapte 50,4 milliarder kroner, og mistet 10,8 prosent av formuen sin, skriver nyhetsbyrået.

Les også

Dette gir børsras i Oslo

Verdens rikeste mann, Microsoft-gründer Bill Gates, kom eller ikke uskadet fra kriseuken. Gates måtte svelge et tap på 39,8 milliarder kroner, etter at Microsoft-aksjen startet året med et fall på 4,51 prosent.

Les også

De ti rikeste menneskene i verden har minst to ting til felles

Les også

Trond Mohn etter Facebook-gründerens aksjegave: – Å gi er en del av samfunnsplikten

Les også

De ti rikeste noensinne

Flere artikler

  1. Bernard Arnault blir med Jeff Bezos og Bill Gates i eksklusiv klubb

  2. Verdens rikeste mann har aldri vært rikere

  3. Verdens rikeste ble 1.000 mrd. dollar rikere i 2017

  4. Annonsørinnhold

  5. Var verdens rikeste i en halv dag

  6. Nå er Amazon-sjefen verdens rikeste