Folketrygdfondet ber DNB-ledelsen forklare seg

Folketrygdfondet har bedt ledelsen i DNB komme for å forklare seg om skatteskandalen, men uttrykker ikke mistillit i forkant av generalforsamlingen i banken.

VIL HA SVAR: Folketrygdfondet-sjef Olaug Svarva og direktør for aksjeavdelingen, Nils Bastiansen.

Foto: Berit Roald NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Fondet, som er en betydelig investor i norsk næringsliv, eier 6 prosent av DNB-aksjene. Nå har fondet kalt konsernledelsen inn på teppet, skriver Aftenposten , som gjennom Panama Papers nylig avslørte at banken hadde hjulpet kunder med å etablere selskaper i skatteparadiser.

– Vi har bedt om et møte med konsernledelsen i nær fremtid for å forstå fakta i saken, tiltak og prosessen videre, sier Nils Bastiansen, direktør for aksjeavdelingen.

Han understreker at Folketrygdfondet har tillit til styret i banken.

– Vi har og har hatt en god dialog med selskapet, og for oss er dialog hovedvirkemiddelet for å påvirke selskapene til å opptre i samsvar med våre forventninger og etablerte normer og regler, sier Bastiansen.

Svært få av de øvrige DNB-aksjonærene ønsker å snakke med Aftenposten i forkant av bankens generalforsamling tirsdag om en uke.

Jeanett Bergan i KLP, som eier 0,94 prosent av DNB-aksjene, kaller saken «kritikkverdig og uheldig», men konkluderer med at KLP har tillit til styret.

Den nest største eieren i DNB, Sparebankstiftelsen, har tillit til både styret og konsernsjef Rune Bjerke, selv om skattesaken utgjør en «betydelig omdømmebelastning», ifølge administrerende direktør André Støylen.

Les også

DNBs valgkomité holder fast på at styret bør gjenvelges

Les også

Departementet har flere spørsmål til DNB

Les også

Solberg: Ikke godt nok fra Bjerke

Her kan du lese mer om

  1. Panama papers
  2. Folketrygdfondet
  3. DNB

Flere artikler

  1. – Styrelederen må gå

  2. Overveldende ja til redningsplanen i Norwegian: – Den eneste fornuftige beslutningen

  3. Statlig fond investerer i forbrukslån

  4. Annonsørinnhold

  5. Folketrygdfondets veddemål: Tjente på smell i varehandel og laksefest

  6. DNBs styre blir sittende