Jakop (21) var supermann i siste uke av Aksje-NM

Jakop Reistad (21) ble siste ukesvinner i Aksje-NM 2014 - mye takket være Rocksource.

UKESVINNER: Jakob Reistad vant ukespremien i Aksje-NMs siste uke dette året.
Publisert: Publisert:

- Dette var jo virkelig artig. Jeg må ærlig innrømme at jeg hadde skikkelig flaks, da dette har vært et eksperiment. Men det er ikke noe som er så moro som en vellykket test.

Det uttaler siste ukesvinner i Aksje-NM 2014, Jakop Reistad, når E24 ringer for gratulere han med ukeseieren.

- Jeg har ikke så veldig mye erfaring fra tidligere, så dette gir veldig mersmak til å bli mer kjent med aksjemarkedene. Det var faktisk en kompis, som er ganske oppdatert på aksjer, som inviterte meg til å bli med.

I løpet av uken lyktes Jakop å treffe i ukens rakett, energiselskaper Rocksource, og hans portefølje steg med hele 47,16 prosent i løpet av uken.

Traff perfekt i Rocksource

- Det var jo først og fremst oppgangen i Rocksource som bidro til det gode resultatet. Aksjen sparket jo fryktelig til i går og jeg klarte å selge på et veldig beleilig tidspunkt.

Ifølge Jakop lyktes han med å selge aksjen helt på topp, samtidig som han så personer som først lå over han på listen stadig falle fra da de valgte å sitte lenger i aksjen.

- Samtidig traff jeg godt i et par andre aksjer.

I tillegg til å hente hjem 35 prosent i Rocksource sikret Jakop en oppgang på nær 15 prosent i Bionor Pharma og Birdstep Technology.

Ifølge Jakop valgte han de to sistnevnte aksjene første og fremst på navn og risikoprofil.

- Bionor og Birdstep var kjente navn for meg og når jeg la sammen risikobildet og så nærmere på grafene, tenkte jeg at det kunne være en mulighet.

- Det ble gambling. For om noen av aksjene skulle stikke kunne de like gjerne gått den andre veien.

Les også

- Har gjort suksess med typiske jente-investeringer

Moro å slå kompisen

I tillegg til å vinne ukeskonkurransen og premier fra henholdsvis Sony og Nespresso, var Jakop kanskje mest fornøyd med å slå kompisen som inviterte han.

SLO KOMPISEN: Jakob Reistad slo kameraten som inviterte ham med i Aksje-NM. Det var viktigst...

- Han som inviterte meg er veldig interessert, så det var knallartig å slå ham.

- Jeg tror han fikk en avkastning på 14-15 prosent, noe som er et sterkt resultat, så det var moro med ukens vanvittige oppgang.

21-åringen, som til daglig studerer fysikk ved Universitetet i Tromsø, påpeker at konkurransen har blitt omtalt ved skolen og mener den er ganske prestisjefylt blant enkelte økonomistudenter.

- Jeg kjenner jo litt til børsbabesene som dere skrev om.

På spørsmål om han kommer til å delta på neste års konkurranse, er svaret klar:

- Det er det ingen tvil om. Neste gang kan jeg gå inn i det med litt mer erfaring enn denne gang.

- Samtidig håper jeg å kunne bruke litt mer tid. I denne runden kom jeg litt sent i gang, samtidig som jeg har måtte vente til forelesninger å avslutte før jeg kunne oppdatere meg om utviklingen.

Les også:

Henter inn «toppspisser» i kampen om vandrepokalenTidligere landslagspiller med full score som ukesvinnerTheodor (15) er blant de 10 beste- Det lover godt at finansvalpene slår oss gamlingeneHoppet nesten 20.000 plasser denne uken

Publisert:

Her kan du lese mer om