Rune Myhre vant andre ukekonkurranse: – Det sier egentlig mest om at de andre har vært dårlige

TV-innslaget om det børsnoterte selskapet Element skilte klinten fra hveten i Aksje-NM denne uken. Likevel ble det jevnt helt til siste slutt da Rune Myhre vant andre ukekonkurranse i Aksje-NM. 

VINNER: Rune Myhre (39) stakk av med ukekonkurransen etter nok en spennende sluttspurt.

Foto: Erik Johansen NTB scanpix
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Hverken ekspertdeltagere eller studentlag virket å se at Element ville bli børsukens store vinner. Det gjorde derimot noen hundre deltagere som kjøpte seg opp og dermed dro fra resten.

Rune Myhre (39) var en av dem, og stakk samtidig av med seieren i konkurransen.

Det var en svært overrasket og latterfull mann E24 fikk på tråden like etter resultatet var klart. Han hadde lagt merke til at han lå på tredjeplass i konkurransen, og likte egentlig den posisjonen ganske bra.

– Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg skal tenke om dette. Det var overraskende, sier en latterfull Myhre før han kommer med et ironisk stikk til sine konkurrenter.

– Dette sier vel egentlig mest om at de andre har vært dårlige.

Myhre vinner et års abonnement med Infront Active Trader til en verdi av omkring 12.000 kroner. Premien leveres av Pareto Securities.

Til vanlig handler Myhre i aksjer, men han er ingen aktiv trader, forteller han.

Les også

Høydramatisk da Arya (23) vant første ukekonkurranse i Aksje-NM: – De siste minuttene var grusomme

– Jeg har en liten portefølje, men jeg handler ikke så ofte, jeg tenker mest langsiktig, sier den svært glade mannen.

Har du fortsatt ikke meldt deg på? Nå begynner det haste. Påmeldingen til Aksje-NM stenger ved børsåpning mandag. Samme dag går også konkurransen inn i sin siste uke.

Her kan du melde deg på konkurransen!

Element ukens store vinner

Historien om det børsnoterte selskapet Intex som i slutten av oktober skiftet navn til Element er allerede svært godt kjent i norske medier.

At Element plutselig skulle bli så interessant at Fox Business ville lage en reportasje om selskapet, virker derimot som har kommet som julekvelden på kjerringen i starten av uken. Og det var ikke slutt der. Onsdag kom meldingen om at den franske gullprodusenten Auplata kjøpte aksjer i selskapet.

Element steg i løpet av børsdagen onsdag 15,85 prosent, dermed var svært mange av Aksje-NMs deltagere dratt av lasset i kampen om seieren i ukekonkurransen. Selv etter en nedgang på over 5 prosent fredag, endte uken opp over 25 prosent for selskapet.

Myhre vil gjerne takke Element for å ha sørget for seieren i konkurransen.

– Jeg solgte meg ut like etter den kraftige oppgangen på onsdag, også gikk det litt dårligere igjen, før jeg valgte å kjøpe meg inn igjen fredag ettermiddag, sier Myhre.

Satset på rekyler

Som så mange andre i Aksje-NM har også denne mannen hatt en strategi med sine aksjekjøp.

– Jeg har satset litt på selskaper som har falt, og satset på at de skulle komme med en rekyl, det ser ut til å ha fungert, sier Myhre.

Han understreker at det ikke er slik han handler når han driver med ordinær aksjehandel.

Myhre er dermed den andre vinneren i rekken i årets utgave av Aksje-NM. Forrige uke var det masterstudenten Arya Aimagh som stakk av med seieren etter en høydramatisk slutt på uken.

– Det føles deilig. De siste minuttene der jeg ventet for å se om jeg eller Asbjørn vant var grusomme, sa Aimagh, med henvisning til deltageren Asbjørn Aarmo som havnet på annenplass etter den svært spennende duellen forrige uke.

Les også

Konkurransen hardner til: Du kan fortsatt melde deg på Aksje-NM

Siste uke med Aksje-NM

Etter en høydramatisk dag i Aksje-NM var det til slutt studenten Arya Aimagh som stakk av med seieren i den første ukekonkurransen.

En storfornøyd vinner tok telefonen da E24 ringte like etter seieren var et faktum.

– Det føles deilig. De siste minuttene der jeg ventet for å se om jeg eller Asbjørn vant var grusomme, sier Aimagh, med henvisning til deltageren Asbjørn Aarmo som havnet på annenplass etter den svært spennende duellen.

Aksje-NM går nå inn i sin siste uke. Like etter børsslutt fredag 23. mars vil Norges beste aksjeplukker kåres. I tillegg til den hederlige tittelen kan vinneren vente seg fondsandeler til en verdi av 15.000 kroner levert av Forte Fondsforvaltning.

Les også

– De siste minuttene var grusomme

Les også

Konkurransen hardner til: Du kan fortsatt melde deg på Aksje-NM

Les også

– Mange menn har overdreven selvtillit

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM

Flere artikler

  1. – De siste minuttene var grusomme

  2. Ken vant Aksje-NM 2018: – Uvirkelig

  3. Siste mulighet å delta i Aksje-NM

  4. Bruktbilselger vant Aksje-NM: – Jeg brukte magefølelsen og kjørte «all in»

  5. Aksje-NM: Mottok vinnersjekk på 75.000 kroner