Dagen på Wall Street

Tek-fall dyttet Cathie Wood-fond til laveste nivå på et halvt år

Wall Street-profilen Cathie Woods flaggskipsfond har nå falt over 30 prosent fra toppen.

Cathie Wood har tjent stort på å laste opp fondene sine med Tesla-aksjer. Hun har et kursmål på 3.000 dollar, mens elbilaksjen nå er på 629 dollar.

Alex Flynn / Bloomberg
  • Anders Nybakken Kvale
Publisert: Publisert:

Ukens første dag med handel på New York-børsen ble sur for mange investorer i tek-aksjer, der den teknologitunge Nasdaq-indeksen endte ned 2,55 prosent.

Utviklingen sendte også den amerikanske forvalteren Cathie Woods børsnoterte innovasjonsfond, «Ark Innovation», til sitt laveste nivå på seks måneder, ifølge Bloomberg Markets.

Fallet var på 5,2 prosent for den såkalte ETF’en mandag, etter at 91 prosent av porteføljens aksjer endte i minus, ifølge nyhets- og analysebyrået. Dermed er fondet, som investerer i selskaper som driver med morgendagens teknologi, ned over 30 prosent fra toppen i februar.

Blant de største taperaksjene mandag var biotek-aksjene Twist Bioscience og Nanostring Technologies, ifølge Bloomberg. Fondet tjente gjennom fjoråret stort på sitt veddemål i Tesla-aksjen, som er porteføljens største beholdning. I år har elbilaksjen utviklet seg langt svakere og mandag falt den 6,4 prosent.

Forvaltningsselskapet Ark Invest ble startet av Cathie Wood i 2014, og kapitalen til deres fem fond har steget fra 3 milliarder dollar til rundt 60 milliarder dollar på ett år.

Så langt denne måneden har riktignok rundt 1,1 milliarder dollar blitt trukket ut av «Ark Innovation», ifølge CNBC. Samlet har investorer tatt ut i underkant av to milliarder dollar fra alle fondene til Ark Invest i mai, skriver CNBC.

Ifølge Bloomberg Markets solgte Ark Invest mandag unna 30,4 prosent av sine Apple-aksjer. I tillegg økte fondsselskapet med 33.000 aksjer i kryptobørsen Coinbase, skriver nyhets- og analysebyrået.

Les også

Cathie Wood plukket opp Coinbase-aksjer for to milliarder

Les også

Tror Tesla vil nå 3.000 dollar innen 2025

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Dagen på Wall Street
  2. Wall Street
  3. Teknologi

Flere artikler

  1. Tror Tesla vil nå 3.000 dollar innen 2025

  2. Cathie Wood plukket opp Coinbase-aksjer for to milliarder

  3. Bred opptur på Wall Street – Tesla dro opp stemningen

  4. Tesla-fall kan ha barbert Oljefondets verdier med milliarder på én måned

  5. Brått bitcoin-fall etter den siste tidens voldsomme oppgang