Oslo Børs endte i pluss

Oslo Børs steg onsdag etter resultatslipp fra Adevinta og Aker Solutions.

Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs endte med en oppgang på 0,47 prosent til 1.082,12 poeng onsdag.

Her ble Norwegian-aksjen handlet uten rett til å delta i den kommende emisjonen, og kursen faller kraftig. En aksje ble omsatt for rundt 39,42 kroner ved børsstengning onsdag, mot gårsdagens stengekurs på 55,96. De nye aksjene i emisjonen selges for 6,26 kroner.

Northern Ocean falt samtidig 38,2 prosent etter å mistet en kontrakt med Wintershall etter flere alvorlige hendelser på boreriggen «Est Mira». Dette bidrar også for kraftig nedgang for Northern Drilling som er ned 14 prosent.

Ellers Nel er Børsens mest omsatte aksje, med en nedgang på 3,40 prosent. Det etter et kraftig fall på 15,8 prosent dagen før, da hydrogenselskapet leverte rapporten for første kvartal.

Les også

Norwegian-aksjen faller kraftig: Handles uten emisjons-billett

Oppgang for Aker Solutions

Før åpningstid har både Adevinta og Aker Solutions levert ferske tall.

Aker Solutions steg med 4,14 prosent i løpet av handelsdagen. Selskapet snudde til overskudd i første kvartal, og resultatet etter skatt landet på 27 millioner kroner. Det er opp fra fjorårets underskudd på 857 millioner kroner, da viruskrise og priskollaps preget oljenæringen.

Selskapet opplyser også at de for tiden kjemper om anbud for totalt 78 milliarder kroner, og at rundt 30 prosent av dette er knyttet til energiomstilling og det grønne skiftet.

Les også

Aker Solutions snudde bunnlinjen i første kvartal: Venter fortsatt lavere omsetning i 2021

Adevinta, den utskilte, internasjonale rubrikkvirksomheten til Schibsted, faltsamtidig 3,08 prosent.

Adevinta-resultatet før skatt landet på minus 30 millioner euro, under analytikernes forventinger om et overskudd på 26 millioner euro, ifølge TDN Direkt.

Også Gaming Innovation Group (opp 5,03 prosent), Multiconsult (ned 1,40 prosent), Tekna (opp 1,46 prosent) og Elektroimportøren (opp 4,69 prosent) har lagt frem tall onsdag.

Les også

Adevinta-resultatet i minus

Tek-fall på Wall Street

Utslagene på Børsen følger et tek-fall på Wall Street kvelden før, da Nasdaq-indeksen falt 1,88 prosent. Også S&P 500 var i negativt terreng, mens Dow Jones avsluttet med forsiktig oppgang.

Oljeprisen er samtidig lite endret for dagen. Et fat med nordsjøolje (Brent spot) handles nå for 69,70 dollar.

E24 er et datterselskap i Schibsted-konsernet. Enkelte av E24s journalister har aksjer i Schibsted, gjennom deltagelse i konsernets aksjespareprogram for ansatte. Noen av disse har også aksjer i Adevinta, etter at selskapet ble skilt ut fra Schibsted i 2019.

Publisert:
Gå til e24.no