Arvinger selger seg ut av grønn rakett etter byks på 300 prosent
Den grønne børsbølgen har løftet Magnora-aksjen til værs i år. Nå trekker søsknene Else Helene og Christian Sundt millionene sine ut av den ferske klimasatsingen.
Den grønne omdreiningen har bidratt til å sende Magnora-aksjen opp 300 prosent så langt i år.
Nå har en av de mer kjente storaksjonærene i selskapet, Sundt-søsknene Else Helene og Christian, solgt unna, ifølge ferske oversikter.
Ferd satser på Link Mobility etter børscomebacket
Verdihopp
De to rederarvingenes investeringsselskap, Sundt as, faller denne uken ut av listen over de 50 største Magnora-aksjonærene. Dermed har det nå kvittet seg med rundt en million aksjer.
Det tilsvarer et salg på i underkant av 30 millioner kroner, mens de samme aksjene ved årsskiftet var verdt rundt 10 millioner kroner.
Sundt-søsknene har i løpet av høsten og starten av desember også solgt unna ytterligere rundt 700.000 Magnora-aksjer mens kursen har tikket oppover.
Søskenparet har vært Magnoras femte største aksjonær.
Grønn børsbølge
Magnoras snuoperasjon skjedde midt i det som omtales som en grønn bølge på børs, med stor investorinteresse for å finne de lønnsomme prosjektene.
Tidligere i år ble det blant annet kjent Magnora har kjøpt en fjerdedel av nylig oppstartede Vindr Group, som utvikler vindkraftprosjekter.
Inntektene i selskapet, som tidligere het Sevan Marine, kommer riktignok fortsatt fra to britiske oljefelt, og det gjenstår en del jobb før selskapet har opparbeidet seg en større portefølje av konkrete vindprosjekter.
Søskenpar ute av Oslo Børs-short etter fire år
Bred portefølje
Else Helene og Christian arvet familieimperiet i 2007 fra skipsreder Peter C.G. Sundt, og eier aksjer, obligasjoner, og eiendom, samt driver med blant annet utleie av privatfly.
Formuen stammer fra det gigantiske tankrederiet Bergesen, som ble solgt ut av familien i 2003.
På Oslo Børs er Sundt as på aksjonærsiden i blant annet Arcus, Borregaard, EAM Solar, Goodtech, Hunter, Nordic Nanovector og Ultimovacs.
Tidligere TV-pianist Trond Myhre har tjent 25 mill. på én aksje i år: – Kan gå like raskt ned
«Deres ambisiøse vekstmål vil bli realisert»
Aksjehoppet til en kurs på 25,6 kroner i år har gjort at markedsverdien nå ligger på 1,3 milliarder kroner.
Meglerhuset Danske Bank Markets spår mer oppside og satt i en analyse i slutten av november et kursmål på 30 kroner, samt en kjøpsanbefaling.
Meglerhuset mener Magnora er plassert til å vokse videre, ettersom det tar del i en «fornybar-supersykel».
«Med en sterk driftsmodell som vi mener er høyst attraktiv, sterke lønnsomhetsmultipler, null gjeld og kontantstrøm til stede, mener vi deres ambisiøse vekstmål vil bli realisert», skriver Danske Bank.