Investorenes aksjekjøp

Jan Haudemann-Andersen selger unna i Kahoot

Storinvestoren har kvittet seg med Kahoot-aksjer etter et bratt kursfall fra toppnivået.

Jan Haudemann-Andersen er blant de mest profilerte investorene på Oslo Børs.

Gisle Oddstad
  • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Samlet har Haudemann-Andersen redusert beholdningen sin med 12 millioner aksjer, ifølge en børsmelding.

Hans investeringsselskaper sitter nå igjen med 40,13 millioner Kahoot-aksjer, tilsvarende 8,5 prosent av de utestående aksjene.

Det er ikke oppgitt hvilken kurs aksjene er solgt til, men basert på dagens aksjekurs var aksjene verdt 708 millioner kroner. I slutten av januar var de samme aksjene verdt rundt 1,6 milliarder kroner.

Børsknekk

Quiz- og læringsselskapet var blant de store vinnerne på Oslo Børs i fjor, men har i år fått hard medfart. Siden toppnivået er aksjen ned over 55 prosent.

Markedsverdien til selskapet er nå på 28 milliarder kroner, mens den var på rundt fem milliarder kroner ved børsnoteringen i 2019.

Analytikere har forklart den tunge børsperioden med blant annet den overordnede nedsablingen av en rekke vekstaksjer på grunn av frykt for høyere renter. Vekstaksjer er aksjer som prises høyt i forhold til inntjening fordi aksjonærene forventer fremtidig vekst.

For årets første kvartal ble resultatet før skatt minus 3,5 millioner dollar, mot minus 1,1 millioner dollar i samme periode i fjor.

Kahoot-sjefen laster opp

Største Kahoot-aksjonær er den japanske tek-investoren Softbank.

I en senere melding onsdag fremgår det at Softbank har kjøpt ytterligere 100.000 Kahoot-aksjer i dag til en kurs på 55,55 kroner, og eier dermed 75 millioner aksjer.

I tillegg har toppsjef Eilert Hanoa gjennom sitt heleide Glitrafjord as kjøpt en million aksjer til samme kurs, tilsvarende 55,55 millioner kroner. Selskapet kontrollerer nå 41,2 millioner Kahoot-aksjer.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Investorenes aksjekjøp
  2. Jan Haudemann-Andersen
  3. Kahoot

Flere artikler

  1. Kahoot mer enn doblet inntektene

  2. Jan Haudemann-Andersen tjente 3,4 milliarder kroner i fjor

  3. Verste børsdag noensinne for Kahoot

  4. Smartcraft gjorde brakdebut på Oslo Børs

  5. Nordnet-kunder kjøpte aksjer for 632 mill. i juni