Lakseserviceselskap vil på børs og hente én milliard

Oppdrettsserviceselskapet Frøy har planer om å gå på børs, og vil samtidig hente én milliard kroner.

Illustrasjonsbilde.
Publisert: Publisert:

Det skriver NTS i en melding.

Tidligere i år godkjente Konkurransetilsynet sammenslåingen mellom Frøygruppen og et datterselskap av NTS, som trådte i kraft 3. april i fjor.

Frøy driver med oppdrettsservice, inkludert bygging og vedlikehold av oppdrettsanlegg, biologisk behandling og transport av levende fisk. Selskapet har 670 ansatte og 13 lokalkontor langs kysten. Selskapet har også en flåte av brønnbåter, servicebåter og transportskip.

Nå vil Frøy på børs, og noteringen skal etter planen skje i løpet av første kvartal.

Selskapet sier samtidig at det vil utstede nye aksjer og hente inn rundt én milliard kroner, som skal brukes på å ruste selskapet for videre vekst.

NTS vil i tillegg selge noen av sine aksjer, men skal fortsette å være en langsiktig eier i selskapet, ifølge meldingen.

– Vi ser flere veier til fortsatt vekst for Frøy, og mener at en børsnotering av Frøy er et naturlig neste steg for å sikre den neste fasen av selskapets utvikling, sier Frøy-sjef Helge Gåsø.

Har bestilt nye båter

Selskapet har langsiktige kontrakter på fem til åtte år med lakseoppdrettere for seks nye brønnbåter som skal leveres i løpet av 2021, 2022 og 2023. Frøy venter også leveranser av åtte nye servicefartøy i samme periode.

Selskapet har også planer om å ekspandere internasjonalt.

«Selskapets visjon er å utnytte seg av den raskt voksende oppdrettsindustrien ved å være den foretrukne tilbyderen av effektive og bærekraftige tjenester til oppdrettere», heter det i meldingen.

I meldingen oppgis det at Frøy ASA hadde en omsetning på 1,56 milliarder kroner i fjor, og et justert resultat etter skatt på 219 millioner kroner.

Les meldingen fra NTSNTS blir største aksjonær i Norway Royal SalmonKonkurransetilsynet godkjenner fusjonsplanene til NTS og Frøy Gruppen
Publisert:

Her kan du lese mer om