Gjensidige vedtar utbytte: Betaler ut 6,1 milliarder kroner

Etter at utbetalingen til eierne ble stoppet på grunn av coronakrisen har forsikringskjempen nå vedtatt å betale ut årets utbytte. Beskjeden sender aksjen opp på Oslo Børs.

Konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige.
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Gjensidige-styrets beslutning er at selskapet betaler ut 12,25 kroner per aksje, fordelt på 7,25 kroner i ordinært utbytte og 5 kroner i ekstraordinært utbytte.

Det tilsvarer til sammen 6,1 milliarder kroner.

På Oslo Børs reagerer investorene med å sende aksjen fra 188 til 195 kroner på nyheten, en oppgang på 3,7 prosent.

Den siste dagen aksjen blir handlet med rett til å motta utbytte er 21. september og utbetalingen skal skje 30. september.

Les også

Gjensidige-sjefen vil åpne utbyttekranen igjen: – Veldig viktig for oss

Gir utbytte til kunder

Største eier Gjensidigestiftelsen fordeler sine utbyttekroner videre til Gjensidiges skadeforsikringskunder.

– Dette betyr at Gjensidiges skadeforsikringskunder i Norge kan se frem til å dele over 2 milliarder kroner i kundeutbytte, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i en pressemelding.

Den endelige beslutningen om dette kundeutbyttet skal tas av Gjensidigestiftelsens styre, opplyser Gjensidige.

Da coronauroen herjet i vår stanset Gjensidige utdelingen, etter oppfordring fra Finansdepartementet om utbyttestopp i finansnæringen.

Les også

Finanstilsynet ber bankene droppe utbyttebetalinger ut 2020

Åpnet for utbetalinger

Finansdepartementet kom nylig med en avklaring om utbyttene , etter at Finanstilsynet igjen ba norske banker og forsikringsselskaper om utbyttestopp ut året.

I motsetning til tilsynet åpnet departementet for at forsikringsselskapene selv kan vurdere om de er i stand til å betale ut utbytter, men var enige i anbefalingen om at bankene bør beholde pengene i kassen.

Flere banker har redusert årets utbytte, eller utsatt utbetalingen til eiere og andre formål. Gjensidige trakk sitt utbytteforslag i vår, men har sagt at de ønsker å betale ut kapital som har bygget seg opp i selskapet.

Nå blir altså utbyttebetalingen gjennomført.

Les også

Finansdepartementet: Banker bør ikke dele ut overskudd

Mener selskapet er «svært solid»

«Gjensidiges styre mener den store usikkerheten er redusert og at det nå foreligger et godt informasjonsgrunnlag som støtter utbetaling av aksjeutbytte», skriver selskapet i meldingen.

Der viser Gjensidige også til at selskapet er «svært solid» og har styrket seg gjennom året.

«Til tross for ekstraordinært store erstatninger knyttet til avbestilling av reiser, er de samlede erstatningsutbetalingene ikke vesentlig annerledes enn i en normal situasjon. Selskapets premieinntekter er svært lite påvirket av den pågående pandemien, og det er lite som tilsier at dette skal endre seg vesentlig i tiden fremover», skriver Gjensidige.

Publisert:

Her kan du lese mer om