Investorenes aksjekjøp

«The Big Short»-investor kjøpte mer i Fredriksen-rederi

Michael Burry lastet opp med Golden Ocean-aksjer mens rederiet fortsatte oppturen på børs. Han har også inngått et veddemål mot forvalterprofilen Cathie Wood.

Michael Burry ble rik og berømt etter å ha veddet mot amerikanske boliglån før finanskrisen i 2008, en handel som ble udødeliggjort i filmen «The Big Short».
  • Anders Nybakken Kvale
Publisert: Publisert:

I vår ble det kjent at fondet til amerikanske Michael Burry, investoren som for alvor ble kjent gjennom filmatiseringen av boken «The Big Short», hadde kjøpt seg inn i tørrlastrederiet Golden Ocean.

Nå viser ferske dokumenter sendt til det amerikanske finanstilsynet (SEC) at Burrys fond, Scion Asset Management, økte posisjonen i løpet av andre kvartal.

Det står nå oppført med 700.000 aksjer verdt rundt 60 millioner kroner i rederiet som er dominert av mangemilliardæren John Fredriksen.

Børshopp

Shipping har vært en knallsterk sektor på børs i år, i lys av kraftig inntjeningsvekst for skipene til rederier innenfor blant annet tørrlast, LNG-frakt og containerfrakt.

Tørrlastsituasjonen har bidratt til å dytte Golden Ocean-aksjen opp 115 prosent siden årsskiftet. Markedsverdien er på 18 milliarder kroner.

Et svært attraktivt tilbudsbakteppe, lav ordrebok og lite villighet til å bestille nye skip, gjør at DNB Markets ser et potensial for sterk lønnsomhet fremover, ifølge en analyse fra i sommer.

Meglerhuset ligger nå inne med et kursmål på 126 kroner per aksje, og har Golden Ocean som et toppvalg i sektoren.

Les også

Flex LNG snur fra minus til pluss

Vedder mot forvalterstjerne

I SEC-dokumentene fremgår det også at Burry har inngått et veddemål på kursfall i det massivt omtalte børsnoterte teknologifondet ARK Innovation ETF, som den profilerte forvalteren Cathie Wood står bak.

Bloomberg Markets har også omtalt ARK-veddemålet, som har en verdi på 31 millioner dollar, eller i overkant av 270 millioner kroner.

Fondet hans står oppført med 235.500 salgsopsjoner, også kalt putopsjoner. Slike gir retten til å selge aksjer på en gunstig pris, om aksjen faller i verdi og fondet velger å løse dem ut.

Stjerneforvalter Cathie Wood i Ark Investment Management har hatt tro på kryptovaluta lenge.

Forvaltningsselskapet Ark Invest ble startet av Wood i 2014, og kapitalen til deres fem fond har steget fra 3 milliarder dollar til rundt 60 milliarder dollar på ett år. Wood har blant annet tjent stort for kundene ved å laste opp fondene sine med Tesla-aksjer, og er blitt bredt omtalt fordi hun har et kursmål på 3.000 dollar, mens elbilaksjen nå ligger på 686 dollar.

Den siste tiden har imidlertid penger blitt trukket ut av fondene i høy fart, blant annet i frykt for at aksjemarkedet er for høyt priset, ifølge Bloomberg.

Burry er også kjent for å vedde mot Tesla og sitter ifølge dokumentene nå på i overkant av en million salgsopsjoner i elbilselskapet. I forrige kvartal var antallet 800.100 aksjer.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Investorenes aksjekjøp
  2. Golden Ocean
  3. Tesla

Flere artikler

  1. Cathie Wood ut mot «The Big Short»-investor

  2. «The Big Short»-investor avsluttet Fredriksen-veddemål

  3. Cathie Wood har solgt Tesla-aksjer for 1,7 milliarder i september

  4. Rentefrykt ryster tek-fond: Norske småsparere rømmer

  5. Veddemålene på Tesla-knekk faller videre i år