S&P 500 stenger høyere enn noensinne

Det var et blandet bilde på Wall Street gjennom torsdag, men dagen endte med ny toppnotering for S&P 500. Trump vil lansere et sosialt medium gjennom et blankosjekkselskap, og aksjen steg over 350 prosent.

Tesla, IBM og AT&T er blant selskapene som har åpnet regnskapsbøkene sine før dagens utslag.
Publisert:

Sterke resultatrapporter bidro til en ny intradagrekord for Dow Jones-indeksen onsdag. Etter en svak start bedret stemningen seg noe på Wall Street i løpet av torsdagen. Teknologitunge Nasdaq ledet an. Slik så det ut ved stenging:

  • Dow Jones falt 0,02 prosent
  • Nasdaq Composite endte på 0,62 prosent
  • S&P 500 steg 0,30 prosent

Den brede S&P 500-indeksen endte like under 4.550 poeng, og noterer dermed en ny rekord ved stenging. Den forrige rekorden ved stengetid ble satt i begynnelsen av september, med 4.537 poeng. Indeksen noterte også ny rekord intradag torsdag, men toppnotering over 4.551 poeng.

Resultatrush

Tesla leverte sin kvartalsrapport etter stengetid på Wall Street onsdag kveld, og elbilprodusenten kunne vise til nye rekorder for både overskuddet og inntektene.

Det justerte resultatet per aksje landet på 1,86 dollar mot ventede 1,67 dollar. Tesla-aksjen falt fra start, men snudde det i løpet av dagen til en oppgang på 3,26 prosent ved stenging.

Også IBM leverte ferske tall samme kveld, men bommet på omsetningsestimatene, ifølge CNBC. Aksjen endte ned over 9,5 prosent.

Resultatslippene fortsetter også torsdag, og fra før har flyselskapet American Airlines, telekomselskapet AT&T og kapitalforvalteren Blackstone levert sine tall. Etter stengetid kommer Snapchat-eier Snap med sin rapport.

Ellers har det kommet ferske tall fra USAs arbeidsmarked, som viste at 290.000 amerikanere søkte om ledighetstrygd for første gang i uken som gikk. Det er mindre enn ventede 300.000, ifølge Trading Economics-konsensus gjengitt av TDN Direkt.

Trump-tilknyttet aksje til himmels

USAs tidligere president Donald Trump har blitt bannlyst fra gigantplattformene Facebook og Twitter etter at han ble anklaget for å ha fremprovosert stormingen av Kongressen i januar.

Onsdag kunngjorde han at han vil lansere sin egen plattform, kalt «TRUTH Social». Hensikten er å «stå opp mot tyranniet til Big Tech», skriver CNBC.

Samme dag kom meldingen om at Trumps nye selskap, Trump Media & Technology Group, vil gå på børs gjennom en fusjon med blankosjekkselskapet Digital World Acquisition.

Et blankosjekkselskap (Spac) er et selskap som har blitt dannet for å tjene penger gjennom en børsnotering, og deretter bruke disse pengene til å kjøpe opp og slå seg sammen med et privat selskap.

Aksjekursen til Digital World Acquisition steg over 350 prosent til 45,5 dollar per aksje.

Transaksjonen kan imidlertid gi Trumps nye medieselskap en verdi på opptil 1,7 milliarder dollar, ifølge pressemeldingen.

Trump skal selv være styreleder for det nye selskapet. Lanseringen av den nye plattformen er ventet i første kvartal neste år.

Wework-debut

Kontorselskapet Wework har også benyttet seg at et såkalt blankosjekkselskap for å komme seg på børs, og torsdag er første handelsdag. Aksjen endte dagen opp 13,5 prosent.

Selskapet forsøkte seg på en tradisjonell børsnotering for over to år siden, men skrotet planene etter at investorer uttrykte bekymring rundt daværende administrerende direktør Adam Neumanns ledelse, forretningsmodellen og skyhøye tap.

Publisert: