Dagen på Wall Street

Teknologiløft på blandet Wall Street

Apple og Nvidia var blant aksjene som steg, samtidig som det bredere markedet var uten en klar retning.

 • Martin Hagh Høgseth
 • Eivind Bøe
Publisert:

Mens industriindeksen Dow Jones falt, var teknologitunge Nasdaq i pluss torsdag:

 • S&P 500 steg 0,3 prosent
 • Nasdaq steg 0,5 prosent
 • Dow Jones falt 0,2 prosent

Samme dag har det kommet en oppdatering som viser at antallet førstegangssøkere til ledighetstrygd i USA falt til sitt laveste nivå etter pandemien brøt ut.

268.000 mer amerikansk søkte ledighetstrygd forrige uke, noe som var rundt 8.000 flere enn økonomene ventet på forhånd, ifølge CNBC.

Brikkeløft

Apple steg 2,8 prosent etter at Bloomberg skrev at selskapet presser på for å akselerere utviklingen av sin elbil.

Blant andre teknologiselskaper trakk databrikkeselskapet Nvidia opp etter at selskapet onsdag kveld la frem sterke kvartalstall. Aksjen steg 8,2 prosent ved stenging.

Nvidia-oppgangen kommer etter at selskapet anslo at inntektene vil havne på 7,4 milliarder dollar i fjerde kvartal, godt over analytikernes forventninger på 6,86 milliarder dollar, ifølge Bloomberg.

Samtidig kunne selskapet presentere en vekst på 55 prosent for avdelingen som arbeider med prosessorer til større datasenter. På motsatt side var saget til bilindustrien skuffende, noe som knyttes til forsyningsutfordringene som preger verden.

Alibaba falt tungt

På motsatt side finner man den kinesiske netthandelsgiganten Alibaba som falt 5,3 prosent.

Nedgangen for det kinesiske selskapet kommer etter at selskapet la frem kvartalstall tidligere torsdag. Alibaba viste til et kraftig resultatfall etter at selskapet nedjusterte verdien på investeringer.

En annen aksje som falt var IT-giganten Cisco, som var ned 5,5 prosent. Selskapet har lagt frem skuffende utsikter for inneværende kvartal. Mangel på komponenter på grunn av forsyningskrisen gjør det vanskelig for selskapet å holde følge med etterspørselen. Cisco utvikler, produserer og selger maskinvare, programvare, telekommunikasjonsutstyr og andre høyteknoligkse tjenester og produkter.

Ellers steg varehuskjedene Macy’s og Kohl’s henholdsvis 21 og 11 prosent etter at selskapene har lagt frem tall. Begge de to selskapene økte prognosene for tiden fremover, noe som kan tyde på at kjøpsviljen hos forbrukere er til stede foran julehandelen, ifølge Bloomberg.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Wall Street
 3. S&P 500
 4. Nasdaq
 5. Dow Jones

Flere artikler

 1. Nedtur på Wall Street da Gamestop-aksjen falt hardt

 2. Energiselskap steg på blandet Wall Street

 3. Elbilnykommer suste videre på Wall Street

 4. Blandet på Wall Street, storbanker falt

 5. Wall Street med markant oppgang etter nok en turbulent dag: – Det vil bli volatilt de neste ukene