Flex LNG tjente over en halv milliard i første kvartal

Fredriksen-rederiet tjente på lange kontrakter og derivatgevinst i et svakt marked for frakt av flytende naturgass i første kvartal.

Flex LNG har en markedsverdi på rundt 13 milliarder kroner. Rederiet har en flåte på 13 skip som frakter flytende naturgass (LNG).
Publisert:

Gassfraktselskapet Flex LNG, som har steget betydelig på børs det siste året, legger onsdag morgen frem tallene for årets tre første måneder.

  • Resultatet etter skatt landet på 56 millioner dollar, mot 47 millioner dollar i første kvartal 2021. 28 millioner dollar var ventet på forhånd, ifølge Infront.
  • Inntektene endte på 75 millioner dollar, mot 81 millioner dollar i første kvartal 2021. 79 millioner dollar var ventet på forhånd, ifølge Infront.

Årets fasit tilsvarer 541 millioner kroner og 727 millioner kroner.

I rapporten fremgår det at Flex LNG bokførte en gevinst på 32 millioner dollar på derivater i første kvartal.

Tynget fraktmarked

Toppsjef Øystein Kalleklev kommenterer følgende om kvartalet:

– Første kvartal var en fantastisk periode å være eier av last, med høy etterspørsel og økte priser for LNG gitt den globale energikrisen. For frakt-spotmarkedet var imidlertid første kvartal utfordrende ettersom LNG-handelen brått snudde mot Europa, som resulterte i kortere seiledistanser og dermed høyere tilgjengelighet av skip, uttaler Flex LNG-sjefen.

– Det presset ned fraktøkonomien i lys av at likviditeten i spotmarkedet også tørket inn, fortsetter han.

Kalleklev fremhever at spotmarkedet i slutten av februar hentet seg inn og at ratene for moderne skip nå ligger høyere enn gjennomsnittet sesongmessig. Samtidig er betalingen «betydelig» høyere for lengre kontrakter, ifølge Kalleklev.

Betaler utbytte

Den gjennomsnittlige raten (TCE) til Flex LNG-skipene, som i stor grad er plassert på lengre kontrakter, var på 62.627 dollar per dag i første kvartal, ned fra 95.908 dollar per dag i fjerde kvartal.

Flex LNG-styret har besluttet å betale et utbytte på 0,75 dollar per aksje til aksjonærene for første kvartal, fremgår det.

DNB Markets skriver i en oppdatering at begrenseringer i tilgjengelige LNG-volumer og kortere seilingsdistanser også vil begrense en oppgang i spotratene fremover.

Skipsreder John Fredriksen er største aksjonær i Flex LNG.

Publisert:
Gå til e24.no