Wall Street i grønt - Twitter steg etter oppkjøpsdrama

Etter en rød start bedret børsdagen seg i USA, og alle de største indeksene endte opp. Twitter-aksjen ble den store stjernen da Elon Musk omsider sikret seg styrets godkjenning.

FALLER: Wall Street fortsetter forrige ukes fall med nok en svak dag for de amerikanske finansmarkedene.
Publisert:

Slik ser det ut for de tre toneangivende indeksene på Wall Street ved stengetid:

  • Dow Jones endte opp 0,71 prosent
  • Nasdaq endte opp 1,29 prosent
  • S&P 500 endte opp 0,58 prosent

Det har vært bredt fall på de viktigste børsene både i Europa og Asia mandag, og her hjemme endte Oslo Børs med en av årets verste dager.

Høy inflasjon, frykt for høyere renter og coronautbrudd i Kina, som nå også påvirker hovedstaden Beijing, trekkes frem som årsaker.

– Vi ser at risikosentimentet har forverret seg de siste dagene, med markant fall i aksjer fredag. Det er frykt for inflasjon og høyere renter som kan dempe kjøpekraften for forbrukerne, sa seniorstrateg Joachim Bernhardsen i Nordea Asset Management til E24 mandag morgen.

Wall Street avsluttet forrige uke med kraftig fall fredag. Dagen før sa USAs sentralbanksjef at en dobbel renteheving, på 0,5 prosentpoeng, vil ligge på bordet ved neste rentemøte i begynnelsen av mai.

– Det dramatiske skiftet i forventningene til innstramming (fra sentralbanken) forrige uke henger fortsatt over, men Kina stiger raskt til toppen av listen over markedsfrykt når bekymring for covid-nedstenginger sprer seg til Beijing, skriver Adam Crisafulli hos Vital Knowledge i et notat, ifølge Reuters.

Tesla-sjef Elon Musk skal være nær en avtale om å kjøpe Twitter.

Twitter-oppkjøp

Twitter godtar Elon Musks tilbud om å kjøpe selskapet for rundt 44 milliarder dollar, bekrefter selskapet i en pressemelding.

Det tilsvarer rundt 402 milliarder norske kroner med dagens kurs.

Ryktene hadde gått hele handelsdagen om at Musk kom til å kjøpe selskapet, og aksjen endte opp over 6 prosent.

– Ytringsfrihet er grunnsteinen i et fungerende demokrati, og Twitter er det digitale bytorget hvor menneskehetens fremtid debatteres, sier Musk i pressemeldingen.

Les også

Musk sikrer over 400 milliarder i finansiering til mulig Twitter-bud

Publisert: