Studentlag i Aksje-NM: - Om vi sikrer oss nå blir vi slått på målstreken

Her er innspurt-strategien som et av Aksje-NMs til nå beste studentlag skal følge. Norges Baseballaksjonærer satser på å slå robotdödaren.

BASBALL OG AKSJER: Norges Baseballaksjonærer leder studentkonkurransen i Aksje-NM 2015 for andre uke på rad.

Norges Baseballaksjonærer
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:

En uke får Aksje-NM er over, og det blir klart hvilken skole som har Norges beste aksjehandlere jobber studentlaget Norges baseballaksjonærer hardt med å holde på topplasseringen blant studentlagene.

De siste to ukene har guttene, som til vanlig utgjør NHHs baseballag, toppet listen over total porteføljeavkastning i konkurransen med en total vekst på 16,26 prosent før børsen åpnet onsdag.

Se Norges Baseballaksjonærers portefølje her!

– Vårt mål har vært fra starten av å hevde oss i toppen. Etter at vi traff på African Petroleum Corporation bestemte vi oss for å gå for seieren, sier NHH-student Jakob Grinvoll.

Han forvalter lagets portefølje sammen med Tormod Baustad Benonisen og Kristian Lieng.

Må fortsatt satse

– Vi har alle litt forskjellige tilnærminger, hvor jeg lener meg mer mot teknisk analyse og de to andre mot fundamental analyse. På denne måten forsøker vi å få et helhetlig bilde av markedet, sier Grinvoll til E24.

De tre er imidlertid klare på at det er altfor tidlig å forsøke å trygge porteføljen nå.

Vil du se om du kan slå studentlagene? Test Aksje-NM her.

– Porteføljen vår vil fortsatt være forholdsvis volatil. Dette er den strategien som vi har hatt fra starten av. Hvis vi skal begynne å sikre oss allerede nå er det stor sjanse for at andre lag gjør det mye bedre og slår oss på målstreken, sier Kristian Lieng.

Norges Baseballaksjonærer ligger om lag tre prosent over Oslo School of Management som har andre plassen så langt i konkurransen med en avkastning på 13,36 prosent på porteføljen.

Saken fortsetter under bildet

LEDER: Disse tre forvalter porteføljen til Norges Baseballaksjonærer i Aksje-NM 2015. Fra venstre: Tormod Benonisen, Jakob Grinvoll, Kristian Lieng.

Norges Baseballaksjonærer

Angrer på Opera

Forrige uke stupte aksjen til det populære IT-selskapet Opera Software. I løpet av en dag falt aksjen 44 prosent. Til tross for å ha hentet seg noe inn er aksjen fortsatt svært mye billigere enn den var før selskapet la frem sine resultater for fjerde kvartal og aksjonærene rømte.

– Da vi gikk inn i Opera burde vi hatt litt mer is i magen. Det var vanskelig å se at aksjen skulle ned 44 prosent, men nå er den som ventet på vei oppover igjen, sier Grinvoll.

Laget kjøpte seg opp i aksjen kort tid etter den falt, og sitter derfor nå med et tap på litt over 1.000 kroner i aksjen.

– Norwegian gikk også rett vest for oss og blir forhåpentligvis kanskje den dummeste handelen vi gjør under Aksje-NM, sier Grinvoll.

Laget understreker at de fortsatt vil satse innenfor flere forskjellige sektorer.

Utfordret av Larsen

Før konkurransen sa daytrader Svend Egil Larsen at han hadde to mål under Aksje-NM. Det første var å bli best i sin gruppe, og det andre var å slå finansvalpene på skolelagene.

– Som aktiv daytrader bør han slå oss, men avstanden er såpass kort opp at vi har god tro på å ta han igjen, sier Tormod Benonisen til E24.

Da Oslo Børs åpnet onsdag hadde Larsen en total portefølje avkastning på 19,21 prosent, altså tre prosent mer enn baseballaget fra NHH.

Så langt denne uken er imidlertid guttene fra NHH foran daytraderen med en porteføljevekst på 3,46 prosent mot Larsens 2,83 prosent.

Vil du se om du kan slå studentlagene? Test Aksje-NM her.

Her kan du lese mer om

  1. Opera Software
  2. Aksje-NM

Flere artikler

  1. – Man må være paranoid og hele tiden være på tærne

  2. Kan ditt studentlag vinne Aksje-NM?

  3. – Jeg kan godt spandere champagne om kommunisten tar meg igjen

  4. Annonsørinnhold

  5. – Larsen burde klare å slå meg

  6. – Målet er å slå finansvalpene