Frustrerte investorer tar Elon Musk til retten: – Et«atomangrep» på shortselgere

To investorer saksøkte Tesla-sjefen fredag på grunn av Elon Musks Twitter-melding. De hevder Musk snakket opp aksjen for å straffe spekulantene. 

VILLEDENDE: Investor mener Musks løy i Twitter-meldingen om at han vil ta Tesla av børs.
Publisert:

Musk blir saksøkt på grunn av en Twitter-melding der han sier han vil ta Tesla av børs, og at «finansieringen er sikret».

Investorene mener selskapet har bedratt investorer som har shortet aksjen, skriver Reuters.

Musk skrev på Twitter at «finansieringen er sikret» og at han ville kjøpe tilbake aksjene til 420 dollar. Dette sendte aksjen rett opp på Wall Street.

– Et «atomangrep»

Kalman Isaacs, en av dem som saksøker, mener Musks Twitter-melding var falsk og villedende.

Da ikke Musk rettet opp i den første Twitter-meldingen kalte Isaacs den et «atomangrep» og et forsøk på å «fullstendig tilintetgjøre» de som har shortet aksjen.

Musk har lenge irritert seg over de mange såkalte «shortselgerne» som spekulerer i at Tesla-aksjen skal falle.

Å «shorte» er noe investorer gjør når de tror en aksje vil falle i verdi. Da låner de aksjer og selger dem, for å kjøpe aksjene tilbake billig når kursen har falt, og levere dem til den opprinnelige eieren.

Kan koste millioner

Finanstilsynet gransker Musk for å ha drevet opp aksjen på falskt grunnlag, ifølge kilder til Bloomberg og Wall Street Journal.

Les på E24+

Derfor er shorting en velsignelse for aksjemarkedet


Den tidligere sjefen for USAs finanstilsyn Harvey Pitt mener Musk kan få en bot på flere hundre millioner dollar, ifølge Business Insider.
– «Finansieringen er sikret» er et veldig kraftig uttrykk, og har juridiske konsekvenser, sier Pitt til Business Insider.
Dersom det viser seg at Tesla-sjef har brutt loven, mener Pitt han risikerer å bli utelukket fra direktørstillinger i børsnoterte selskaper på livstid.
Musk har ikke brutt loven hvis det som kommer fram i Twitter-meldingen er sant. Han har derimot gjort noe ulovlig hvis meldingen var et bevisst forsøk på å straffe shortselgere og presse aksjekursen opp.

Tesla har ikke kommentert anklagene til noen av mediene som har omtalt saken.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om