Telenor-tallene skuffer i fjerde kvartal, men selskapet vil drysser mer penger over aksjonærene

Utfordringer i Myanmar og Thailand bremset Telenor på slutten av 2018. Selskapet fortsetter samtidig moderniseringsarbeidet og vil gi aksjonærene mer penger tilbake på konto.

Oslo 20181024. Konsernsjef Sigve Brekke og finansdirektør Jørgen C. Arentz Rostrup (t.h) i Telenor presenterte kvartalsresultatene for 3. kvartal under en seanse på Telenor Expo. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Telenor slapp onsdag morgen resultatene for fjerde kvartal 2018.


Regnskapet viser en lavere omsetning og et lavere brutto driftsresultat (EBITDA) enn det analytikerne hadde ventet i forkant.


Samtidig frister selskapet med økte utbetalinger til aksjonærene i form av økte utbytter og nok et tilbakekjøpsprogram av aksjer. Totalt regner selskapet med å tilbakeføre rundt 19 milliarder kroner i år.


Utbyttet foreslås økt til 8,40 kroner per aksje for 2018, utbetalt i to omganger, noe selskapet sier til utgjøre rundt 12 milliarder kroner.


I fjor økte selskapet utbyttenivået fra 7,80 til 8,10 kroner per aksje, og betalte i tillegg et ekstraordinært utbytte på 4,4 kroner pr. aksje etter salget av virksomheten i Øst-Europa.


I tillegg vil Telenor også i år gjennomføre et tilbakekjøpsprogram av aksjer. Det er snakk om tre prosent av aksjene til om lag syv milliarder kroner.


I fjor endte Telenor opp med å kjøpe tilbake 29 millioner aksjer fra staten og de andre aksjonærene til en verdi av 4,6 milliarder kroner.
Under fremleggelsen av resultatene for tredje kvartal i oktober justerte Telenor på prognosene sine for året. Selskapet tok blant annet ned den forventede inntektsveksten, men økte forventet driftsmargin og kuttet forventet investeringsnivå.
I onsdagens rapport kommer Telenor med prognoser for 2019, men de holder Thailand utenfor fordi mobilselskapet dtac ikke har sine egne prognoser klare ennå.


For 2019, og uten Thailand, venter Telenor en egenvekst i trafikk- og abonnementsinntekter på null til to prosent, mot null til én prosent for 2018.
En egenvekst i brutto driftsresultat (EBITDA) uten Thailand på én til tre prosent, mot tre til fire prosent i 2018
Et investeringsnivå, inkludert Thailand, på 16 til 17 milliarder før lisensutgifter, noe som er det samme som i fjor.

Vil øke gjeldsgraden

Les også

Telenor-sjefens nådeløse beskjed til alle: – Dere MÅ bli digitale

Lavere omsetning og resultat

Les også

Venter pengedryss over Telenor-aksjonærene

Les også

– Forberedelsene av 5G-utrullingen går foreløpig som planlagt

Les også

Slik rigger Telia og Get seg for å møte konkurrentene

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Telenor
  2. Telekom

Flere artikler

  1. Varsler det sjette året med inntektsfall

  2. Annenhver nye kunde var i Myanmar

  3. Telenor halverte overskuddet i andre kvartal: Oppjusterer prognosene for 2021

  4. Telenor tror ikke lenger på inntektsvekst i 2019

  5. Kværner halverer utbyttet til tross for resultathopp