OSLO BØRS RETT OPP: Nest beste børsdag i 2010

Drevet av økende oljepris og mangel på dårlige nyheter steg verdien av Oslo Børs i dag med nesten fem prosent.

Publisert:

Hovedindeksen endte på 347,25 poeng, opp 15,48 poeng siden børsåpning. Det tilsvarer en økning på 4,67 prosent.

Dermed ble dagen i dag årets nest beste børsdag, bare forbigått av mandag 10. mai, da Oslo Børs steg 6,37 prosent. Den gang gikk verdens børser sterkt opp på nyheten om at EU hadde etablert et krisefond på 750 milliarder euro til de skakkjørte økonomiene i Sør-Europa.

- Mye følelser

Oslo Børs har med det tatt tilbake mer enn hele fallet fra tirsdag, da verdien stupte 3,61 prosent.

- Markedet har vært preget av mye følelser den siste uken. Aksjekursene har falt bratt uten at situasjonen i bedriftene er blitt noe verre. I dag har det vært lettelse over at det ikke er kommet noen flere dårlige nyheter, sier analysesjef Stig Myrseth i Terra Markets til E24.

- Det at markedet er preget av følelser, bidrar til å forsterke utslagene. Vi falt nok mer enn vi burde i går, og i dag stiger det mer enn det kanskje burde, sier Myrseth.

Også børsene i andre europeiske land hadde en bra onsdag. Den tyske DAX-indexen var ved fem-tiden opp 2,16 prosent fra i går.

Oljeprisen opp

Mye av oppgangen onsdag kan forklares av vekst i oljeprisen. Et fat nordsjøolje ble ved stengetid på Oslo Børs handlet for 71,3 dollar, opp 2,6 prosent fra i går.

På OBX-indeksen over mest omsatte selskaper utmerket særlig olje- og oljeserviceselskapene seg.

Undervannsentreprenørsselskapet Subsea 7 presenterte onsdag en kontrakt med det brasilianske gigantselskapet Petrobras verdt mellom 250 og 405 millioner dollar. Danske Bank Equities responderte umiddelbart med å flytte sin anbefaling fra "behold" til "kjøp". Aksjekursen SUB steg 9,66 prosent til 100,90.

Det ble en pen børsdag også for offshoreselskapene Songa Offshore

OSE

SONG

og Acergy

OSE

ACY

, som steg henholdvis 10,14 prosent og 7,82 prosent. Acergy inngikk tirsdag en kontrakt i Nigeria verdt 120 millioner dollar.

Sidelengs trend

Etter en tung mai måned der Oslo Børs til nå har falt med over ni prosent, tror Stig Myrseth på en roligere utvikling fremover.

Han peker på at mange har valgt å selge som følge av frykt for ytterligere reell nedgang i europeisk økonomi.

- Jeg tror mange har overreagert. Nå vil børsen gå inn i en mer sidelengs trend, sier Myrseth.

Publisert:

Her kan du lese mer om