Svak start på børsåret for norsk sjømat

Både lakseprisen og aksjene i oppdrettsselskapene har startet året med en nedtur. Sjømatindeksen er ned 7 prosent hittil.

LAKSEFALL: Lakseaksjene fikk en tøff start på det nye året.

Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby NTB scanpix
Publisert:

Alle lakseaksjene har falt siden årsskiftet. Verst har det gått for Salmar, som er ned 10,6 prosent, skriver Finansavisen.

– Fallet er en fortsettelse på trenden vi hadde mot slutten av fjoråret. Prisene var overraskende lave i forhold til hva som var forventet. Det var mange investorer som var skuffet over prisutviklingen i fjerde kvartal, og det har gjort dem mer usikre for hvordan markedet vil håndtere en fortsatt tilbudsvekst i 2018, sier analytiker Lage Bøhren i Carnegie. Også andre peker på usikkerhet som en negativ faktor for kursutviklingen.

Carl-Emil Kjølås Johannessen i Pareto Securities er enig i at usikkerhet rundt lakseprisen er dårlig nytt for kursutviklingen. Samtidig er han optimist.

– Pareto er veldig positiv til laks fremover. Jeg tror mange er for pessimistiske angående lakseprisen, sier Johannessen

Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets er derimot blant pessimistene.

– Vi har salgsanbefaling på alle de rene lakseoppdretterne i sektoren. Vi mener at forventningene har vært for høye, og derfor har vi sett en nedside i sektoren, sier han.

Les også

Analytiker: – Siste rekordår for sjømateksport på en stund

Les også

«Markedet fokuserer på alt som kan gå galt på kort sikt»

Les også

– Et gedigent mageplask

Her kan du lese mer om