Norwegian med pen vekst i viktig segment

Bjørn Kjos og co. melder om økning på 25 prosent i antallet forretningsreisende.

ØKER: Norwegian melder at stadig flere forretningsreisende velger selskapet.
Publisert: Publisert:

Flyselskapet Norwegian melder mandag om en solid økning på 25 prosent i antallet forretningsreisende med bedriftsavtale så langt i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

Selskapet opplyser at økningen gjelder på ruter som Oslo-Bergen, Oslo-Trondheim, Oslo-Stavanger, Oslo-København og Oslo-Stockholm.

Samtidig ser selskapet også at flere velger å benytte seg av såkalt «fast track» – prioritert gjennomgang i sikkerhetskontrollen – som er inkludert i prisen for reisende med bedriftsavtale.

– De fleste bedrifter er opptatt av bunnlinja, og da er det viktig å ha kontroll på reisekostnadene. Derfor tror vi at stadig flere velger Norwegian når de reiser med jobb. I tillegg til pris, er tid og effektivitet viktig for forretningsreisende, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i en kommentar til E24.

Han viser også til at Norwegian tilbyr internett på flyene, hvilket kan være positivt for forretningsreisende.

Norwegian meldte i begynnelsen av den inneværende måneden om en økning i det totale passasjerantallet på 15 prosent til 1.871.396 i februar.

Les også

Norwegian og Widerøe skrur opp prisene

Fremtungt for SAS

Man kan se for seg at Norwegians økning i forretningssegmentet gjør at det går tilsvarende tråere for konkurrentene i det samme markedet, men hos SAS opplyser man at dette ikke er tilfellet.

– Tvert imot. Vi er faktisk oppe i en kundetilfredshet som er på det høyeste noensinne, og spesielt blant de reisende det nå er snakk om. Dette går blant annet på det som kalles «value for money» – produktene vi tilbyr både på bakken og i luften ser ut til å bli tatt så godt imot at mange kjøper disse, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen.

Johansen viser til den siste trafikkrapporten fra SAS, der det fremgikk at selskapet hadde en økning på 7,4 prosent i antallet passasjerer som ble fraktet i februar. SAS økte imidlertid også kapasiteten betydelig, med noe flere ledige seter som resultat.

I første kvartal hadde SAS en vekst i antallet reisende på «business-klasse» på 10 prosent, ifølge konserndirektør Eivind Roald.

– For å gjenta det Eivind Roald har sagt, det er faktisk sånn at flyene våre er litt fremtunge, humrer Knut Morten Johansen.

Les også

Kjendisinvestorer inn i Morgan Kane-selskap

Les også

Regjeringen vil la Norwegian bruke utenlandsk flybesetning

Les også

Nytt flyselskap planlegger ruter nordover fra Trondheim

Publisert:

Her kan du lese mer om