Draghi ventes å dra
børsene

Mens all oppmerksomhet i går var viet sentralbanksjef Ben Bernanke, er det i dag hans europeiske kompanjong Mario Draghi som i dag er i søkelyset.

I FOKUS: President i den europeiske sentralbanken, Mario Draghi, er i dag mannen finansmarkedenes søkelys retter seg mot.
Publisert:

De asiatiske børsene fikk seg et solid oppsving torsdag da gode PMI-tall fra Kina ga børsene et solid løft.

Nikkei- og Topix-indeksen viste begge markant stigning, og steg betraktelig etter den svake handelsdagen onsdag.

Signalene fra sentralbanksjef Ben Bernanke om at nedtrappingen av stimulanseprogrammene vil komme inn senere enn først antatt i september, ga samtidig en vinglete Wall Street onsdag kveld.

Oslo Børs landet inn en positiv juli måned i går, der avkastningen endte på 5,7 prosent. Hovedindeksen endte onsdag opp 0,39 prosent til 495,36 poeng. Den store vinneren var Yara som slo kraftig tilbake etter en svak start på uken, og løftet seg med 3,48 prosent.

Imidlertid er det ventet at Oslo Børs vil gjøre en forsiktig inntreden til august måned.

- Vi tror Oslo børs åpner opp 0,15 prosent i dag. Det kom lite nytt ut av gårsdagens rentemøte i Fed, da sentralbanken mer eller mindre gjentok tidligere uttalelser om økonomien og de kvantitative lettelsene. Senere i dag er det duket for rentemøte i den europeiske sentralbanken og Bank of England, melder Netfonds.

- Pressekonferansen til den europeiske sentralbanken vil oppta investorene mest, dog vi venter ikke de helt store overraskelsene fra Mario Draghi denne gangen, skriver Netfonds videre.

LES OGSÅ: Bedre industriproduksjon i Kina løfter asiatiske børser

Høyere norske renter

Nyhetene fra kontinentet tidligere denne uka tydet på at stemningen er bedre i Europa enn på lang tid, og at de syv kvartalene på rad med økonomisk nedgang kan gå mot slutten.

- Til tross for bedre BNP-tall fra USA i går var det mindre endringer i de europeiske og amerikanske aksjemarkedene i går. Fed kom ikke med noen nye signaler om når det kan bli aktuelt og nedskalere verdipapirkjøpene. Asiatiske markeder åpner opp i dag etter bedre enn ventet industri-PMI fra Kina.

- Britiske pund fortsetter å svekke seg i forkant av rentemøtet i dag. Lavere ledighetstall enn ventet her hjemme bidro til noe høyere norske renter. Både norske og svenske kroner styrket seg noe i går, skriver DNB i sin morgenrapport.

Av tallslipp i dag kommer PMI for norsk industri, samt holder Bank of England rentemøte.

LES OGSÅ: Wall Street urolig etter Fed-uttalelser

Reduksjon for Block Watne

Av nyheter på Oslo Børs rapporterer BWG-konsernet en nettoordreinngang på 128 millioner kroner i juli, en reduksjon på 4,8 prosent.

Industrikonsernet TGS leverte også resultatene fra andre kvartal, der inntektene sank fra 215 til 210 millioner amerikanske dollar. Driftsresultatet la på seg 3 millioner US dollar sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om