Børsopptur for Tesla

Mens elbilprodusenten stiger, faller Oracle på nyheten om at Tesla overtar plassen til teknologiselskapet i Nasdaq 100-indeksen.

Publisert:

Gårsdagens oppgang for alle de tre toneangivende amerikanske indeksene fortsatte da Wall Street åpnet i dag. Det er fjerde dag på rad med børsopptur i USA.

Slik ser indeksene ut ved åpning:

  • Dow Jones opp 0,39 prosent
  • S&P 500 opp 0,56 prosent
  • Nasdaq 100 opp 0,39 prosent

Fra og med neste uke erstatter elbilprodusenten Tesla Oracle på Nasdaq 100-indeksen. Aksjen steg over 2 prosent fra start, før den hadde en liten tilbakegang. Orcle-aksjen faller 0,86 prosent.

Tesla har opplevd en enorm opptur på Wall Street i år, og aksjeverdien har nær tredoblet seg. Selskapet kunne tidligere i år rapportere om sitt første kvartal i pluss.

I juni meddelte Oracle at selskapet bytter over fra Nasdaq til NYSE.

Goldman Sachs nedgraderte IBM

Ellers er det verdt å få med seg at Barnes og Noble's konsernsjef uventet sluttet i går, etter at selskapet i lengre tid har sett en nedgang i salget av sine lesebrett.

Goldman Sachs har nedgradert IBM til nøytral, og kuttet kursmålet til 200 dollar. Storbanken venter en mer humpete fremtid for teknologibedriften.

Børsoppgang verden over

Mandagens Alcoa-resultat, som var bedre enn forventet, satte tonen for det globale markedet. Den japanske Nikkei-indeksen endte opp 2,58 prosent, men også de europeiske børsene går i pluss tirsdag.

Sistnevnte er imidlertid også godt hjulpet av hjelpepakken på 3 milliarder euro EUs finansministre har gitt til Hellas.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om