Marius (33) gikk fra Pareto til Selbu Sparebank

Overgangen fra aksjebordet til Selbu Sparebank ble stor for Arne Marius Kirknes: - Sparebankvesenet er ikke akkurat det råeste salgsmiljøet.

LEDERTALENT: Arne Marius Kirknes møtte nye utfordringer i bankvesenet
Publisert:

- Jeg følte at ting burde gå fortere, at gapet mellom de andre og meg var for stort. Det jeg måtte jobbe mest med var min egen innstilling - at jeg måtte ha med meg de andre ansatte. Jeg kan ikke springe foran og tro at de nødvendigvis er enige, sier Arne Marius Kirknes til E24.

Oversikt: Alt om «Ledertalentene»

33-åringen arbeidet i flere år som aksje-, derivat- og obligasjonsmegler i Fokus Markets og Pareto. Overgangen derfra til den nåværende jobben som assisterende banksjef i Selbu Sparebank ble et aldri så lite kultursjokk.

- Det var en veldig stor overgang. Sparebankvesenet er ikke det råeste salgsmiljøet, og det skal det heller ikke være. Vi skal drive ut fra kundenes behov, sier han.

Bondevett

Denne uken lanserte E24 «Ledertalentene» – den årlige kåringen av landets fremste ledertalenter under 35 år – og Kirknes er blant de mest lovende i sin region.

Les også: Mari (30) er Midt-Norges største ledertalent

Det synes administrerende banksjef Jon-Eirik Elvsveen er morsomt. Han skryter stort av utviklingen til Kirknes, og tror at meglererfaringen kommer godt med.

- Selv lille Selbu Sparebank er ikke upåvirket av opp- og nedturer i verden for øvrig, og han har bakgrunn til å forstå dynamikken. Det å lære det kredittmessige i bank er på mange måter den motsatte siden av finansbransjen, men han tar ting fort.

Les også: Disse er mest talentfulle i Nord-Norge

Kirknes har i tillegg et ess i ermet: Solid lokal forankring. Hovedpersonen, som er født og oppvokst i Trøndelag, tror selv at det har vært et fortrinn både i møte med nye kollegaer og kunder.

- Jeg har med meg sunt bondevett fra oppveksten. Jeg kommer fra en arbeiderfamilie og har begge «fotan» godt plantet på jorden. Det har alle i Selbu Sparebank, og det var nok er stor fordel, sier Kirknes.

- Dette er ikke «private banking». Det er en bank for alle, og kundene ønsker nærhet.

Bonus på hjemmebane

Det unge ledertalentet trekker fram evnen til å delegere arbeid som sin fremste lederegenskap.

- Min hovedoppgave er å «coache» de rundt meg slik at de lykkes med sine oppgaver. Jeg er ikke detaljorientert. Jeg prøver å se de store linjene, så får andre ta ansvar for det. Jeg er tydelig og god til å ta beslutninger når jeg må, sier han.

Les også: Slik blir listen til

Les også: Her er juryen

Bytte av beitemark har dessuten gitt Kirknes en uventet bonus, i form av mer overskudd.

Det kommer godt med som relativt fersk småbarnsfar.

- Det er stor forskjell. Å være aksjemegler er en 24-timersjobb man aldri blir kvitt, selv når man går hjem. Jeg er helt klart mindre sliten – det er mer energigivende å være leder i en sparebank.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om