Ray Bans milliardæreier er død

Den italienske brillegründeren og milliardæren Leonardo Del Vecchio har gått bort.

Leonardo Del Vecchio, tidligere styreformann i brillekonsernet EssilorLuxottica, er død 87 år gammel.
Publisert: Publisert:

Leonardo Del Vecchio, styreformann i brilleprodusenten EssilorLuxottica, er død, 87 år gammel, melder selskapet hans mandag.

Den italienske forretningsmannen vokste opp i fattigdom, til tider på barnehjem, men bygde seg opp et eget brilleimperium. På veien ble han også en av Europas rikeste menn.

Del Vecchio grunnla Luxottica i 1961, som leverte ulike deler til briller. Selskapet slo seg sammen med franske Essilor i 2018, og ble med det verdens største brillekonsern.

EssilorLuxottica eier brillemerker som Oakley og Ray Ban. Selskapet produserer også brillerammer for motehus som Prada og Armani.

Det Paris-baserte brillekonsernet har en markedsverdi på over 107 milliarder euro, ifølge Bloomberg. Del Vecchio var arbeidende styreformann i konsernet frem til 2020.

Ved utgangen av 2021 var han Italias nest rikeste mann, bak Giovanni Ferrero i Nutella, ifølge Forbes. Del Vecchio er også rangert som verdens 52. rikeste person på Forbes liste over milliardærer.

Leonardo Del Vecchio er god for 27,3 milliarder dollar, rundt 267,7 milliarder norske kroner.

Milliardæren var også den største aksjonæren i investeringsbanken Mediobanca, med en eierandel på i underkant av 20 prosent. I tillegg var han en av de største investorene i Generali, Italias største forsikringsselskap.

Les også

Facebook og Ray-Ban lanserer smart-solbriller

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om