Herbjørn Hansson-rederi tapte 400 mill. i tredje kvartal: – Bunnpunktet

Pengene fortsetter å renne ut av Nordic American Tankers i kjølvannet av et tungt tankmarked. – Tror mange investorer har besluttet å styre unna tanksektoren fullstendig, sier Hansson.

Skipsreder Herbjørn Hansson er svært opptatt av utbytter, men de siste kvartalene har betalingene falt. I tredje kvartal betalte Nordic American Tankers et utbytte på 0,01 dollar per aksje - som er 97. kvartal på rad.
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Slik endte tredje kvartal for det New York-noterte tankrederiet Nordic American Tankers, der skipsreder og milliardær Herbjørn Hansson er toppsjef, styreleder og aksjonær:

 • Resultatet etter skatt landet i tremånedersperioden på minus 44,7 millioner dollar, eller nær 400 millioner kroner, mot minus 10 millioner dollar i fjor.
 • Inntektene i årets tredje kvartal ble 9,3 millioner dollar, eller 83 millioner kroner, mot 37 millioner dollar i samme periode i 2020.

– Bunnpunktet

Selskapet eier 24 såkalte Suezmax-skip. Markedet for tankskip har vært svært tynget i kjølvannet av coronakrisen og tross brede forventninger om en opptur, er inntjeningen til skipene fortsatt laber.

– Pandemien har vart lenger enn vi trodde tidlig i 2020, og tredje kvartal 2021 var bunnpunktet, uttaler Herbjørn Hansson.

Den gjennomsnittlige timecharter-inntjeningen i årets tremånedersperiode var på 5.800 dollar per dag, ned fra 7.800 dollar per dag i andre kvartal.

Les også

Øyner tankopptur: – Nærmer oss slutten på en smertefull periode

Tror investorer skyr tanksektoren

Selskapet betaler et utbytte på 0,01 dollar per aksje for tredje kvartal. Det siste året har det blitt gjort store kutt i utbetalingen til aksjonærene.

– Når inntjeningen blir bedre, vil høyere utbytter bli distribuert, kommenterer Hansson.

Det svake tankmarkedet har straffet seg for Nordic American Tankers-aksjen, som har falt markant siden i sommer.

– Det er så mye forvirrende dag-til-dag bråk i markedet om olje- og gasspriser at vi tror mange investorer har besluttet å styre unna tanksektoren fullstendig, sier Hansson.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Herbjørn Hansson
 2. Nordic American Tankers
 3. Wall Street
 4. USA
 5. Shipping

Flere artikler

 1. Venter resultatras for John Fredriksens Frontline

 2. Svakt tankmarked tynget Frontline i tredje kvartal: Tapte 300 millioner kroner

 3. Golden Ocean tjente 1,7 milliarder i tredje kvartal - betaler mesteparten i utbytte

 4. Veddemålene på Tesla-knekk faller videre i år

 5. Sveaas-rederi øker resultatforventningen på tampen av året