Kraftig fall på Tokyo-børsen: Sony-aksjen raser etter Microsoft-oppkjøp

Børsnedgangen fortsetter i Asia etter et oppsving i rentemarkedet. Tokyo-børsen leder an nedover, med Sony-aksjen ned mer enn ti prosent.

Playstation-produsenten Sony faller kraftig på Tokyo-børsen etter Microsofts gigantoppkjøp av spillkjempen Activision Blizzard.
Publisert:

De fleste store børsene i Asia- og Stillehavsområdet følger Wall Street nedover onsdag morgen.

Tyngst er fallet i Japan, der Tokyo-børsen faller nær tre prosent. Her faller aksjen i Sony kraftig, i skrivende stund mer enn 10 prosent.

Nedgangen kommer dagen etter nyheten om at Microsoft vil kjøpe spillkjempen Activision Blizzard for 68,7 milliarder dollar – eller 601 milliarder norske kroner.

Ifølge CNBC er det den høyeste prisen et amerikansk teknologiselskap noensinne har brukt på et oppkjøp.

Sony, som produserer Playstation, konkurrerer med Microsofts Xbox-konsoller.

Toyota mangler databrikker

Også Toyota-aksjen faller tungt onsdag morgen, i skrivende stund 3,9 prosent.

Bilprodusenten har varslet at de ikke kommer til å klare produksjonsmålet sitt på grunn av den globale databrikkemangelen.

Det nye målet for februar er nå 700.000 biler – 150.000 færre enn det tidligere målet.

Slik bildet ut på børsene i Asia rundt klokken 06.00 norsk tid:

  • Nikkei 225 i Tokyo ned 2,99 prosent
  • Hang Seng i Hongkong ned 0,59 prosent
  • Kospi i Seoul ned 1,01 prosent
  • Shanghai Composite ned 0,65 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore ned 0,69 prosent
  • ASX 200 i Sydney ned 1,03 prosent

Renter og Fed

Utsiktene for en strammere pengepolitikk fra USAs sentralbank og ringvirkninger av den nye omikronvarianten av coronaviruset har bidratt til å tynge verdens børser på vei inn i det nye året.

Det siste døgnet har også renten på de amerikanske statspapirene klatret til nivåer som ikke har blitt sett før coronapandemien slo inn, noe som har tunget vekst- og teknologiaksjer.

Renten på de tiårige amerikanske statsobligasjonene bikket natt til tirsdag over 1,85 prosent – sitt høyeste nivå siden januar 2020. Onsdag morgen ligger renten på 1,88 prosent.

På Wall Street endte teknologitunge Nasdaq ned 2,6 prosent tirsdag kveld. Pilene peker også nedover i den amerikanske førhandelen onsdag morgen, med Nasdaq futures ned 0,7 prosent.

Publisert: