Tidligere DNB-topp innstilt som ny Entra-styreleder

Ottar Ertzeid har så vidt begynt å rydde pulten i DNB og laster opp med nok et styreverv.

Ottar Ertzeid tar på seg nok et styreverv etter å ha varslet sin avgang fra DNB-konsernet etter 33 år til våren.
Publisert:

Tidligere DNB-finansdirektør og leder av DNB Markets, Ottar Ertzeid, er innstilt som ny styreleder i eiendomsselskapet Entra, ifølge innkallingen til Entras ordinære generalforsamling.

Ertzeid er innstilt som ny styreleder for en periode på to år. Samtidig er Joacim Sjöberg, som representant for en av Entras største eiere, Castellum, foreslått som nytt styremedlem for samme periode.

Dersom valgt, vil det nye styret i Entra bestå av Ertzeid (styreleder), Sjöberg, Camilla AC Tepfers, Hege Toft Karlsen og Widar Salbuvik.

Eiendomsinvestor, konsernsjef og grunnlegger av Fasthigheter Balder Ab, Erik Selin. Her med sin daværende kjæreste, den svenske bloggeren Isabella Löwengren, i 2019.

Selin inn

Parallelt trekker Tine Fossland seg som medlem av valgkomiteen. Hun foreslås erstattet av Erik Selin, konsernsjef og grunnlegger av den svenske eiendomsgiganten Balder, som eier 36,5 prosent av Entra.

Av innkallingen fremgår det at styrelederhonoraret settes lik medianen for norske børsnoterte selskaper i 2021, på rundt 515.000 kroner årlig, pluss tre prosent for estimert lønnsvekst, samlet 530.000 kroner.

Styremedlemshonoraret i Entra var på 55 prosent av styreleders honorar på 510.000 kroner i 2021. Dette forholdet opprettholdes, fremgår det.
Styremedlemmene mottar dermed 292.000 kroner årlig, ifølge forslaget.

Les på E24+

DNB får kjøpe Sbanken uten forbehold: – Oppkjøpet er enda gunstigere nå enn tidligere

Ertzeid jobber i dag som rådgiver i DNBs avdeling for egne oppkjøp og fusjoner, og var blant annet sentral i oppkjøpet av Sbanken, som nylig ble godkjent.

Han slutter i DNB etter 33 år i bankkonsernet til våren.

  • Ertzeid var i 18 år leder for DNB-konsernets største pengemaskin, meglervirksomheten DNB Markets.
  • I 2019 overrasket han ved å overlate sjefsstolen til Alexander Opstad for selv å gå inn i rollen som ny finansdirektør, like etter at Kjerstin Braathen rykket opp som ny konsernsjef.
  • Høsten 2021 overlot han stafettpinnen som finansdirektør til Ida Lerner.
  • Ertzeid har tidligere ytret ønske om en «litt annen tilværelse», med investering av egne midler, samt styreverv.
  • Han er i dag blant annet styremedlem i DextraArtes, et datterselskap til Sparebankstiftelsen som blant annet gir pengestøtte til kunst og kultur, styremedlem i DNB Livsforsikring og medlem av valgkomiteen i Yara.
  • Ertzeid har også nylig gått inn i styret i den baltiske banken Luminor.
  • Ertzeid var som leder av DNB Markets i en årrekke bankens best betalte og den i DNB-ledelsen som eide flest aksjer i banken.
  • Han opplyser til E24 at han eier 296.000 DNB-aksjer per i dag. Disse har en samlet verdi på rundt 59 millioner kroner på dagens kurser.
Les også

DNB-toppen gir seg: – Har jobbet veldig mye over lang tid

Les også

Lønnshopp for DNB-sjefen – tjente totalt 15 mill. i fjor

Les også

Sbanken-konkurrent merker kunderush: – Er veldig hektisk aktivitet

Publisert:

Her kan du lese mer om