Emisjonskursen dumpes i Crew

Gruveselskapet setter emisjonskursen til 30 øre per aksje.

Publisert:

Crew Gold annonserte mandag at de vil ta store nedskrivinger samt at de vil hente inn frisk kapital. Selskapet melder torsdag morgen at emisjonskursen settes til 0,30 kroner per aksje. Det er 11 øre under sluttkursen fra onsdag.

Følg Crew-aksjen på E24Børs.

Crew har valgt Arctic Securities og Pareto Securities som tilretteleggere i emisjonen. Selskapet vil utstede inntil 340 millioner aksjer. Det betyr at det ikke blir hentet inn mer enn 102 millioner kroner.

Les også:Krisemelding fra Crewog Analysesjef spå tøffe tak for gullgraver

Emisjonen vil kun være tilgjengelig for aksjonærer boende i Europa og kapitalutvidelsen vil avholdes rundt 24. november.

Kursras

Crew-aksjen har fått hard medfart på børsen dette året. Siden årsskiftet er mer enn 90 prosent av aksjonærverdiene blitt radert bort. Gruveselskapet opererer med prosjekter i Guinea i Afrika, Fillipinene og på Grønland.

Investor Jens Ulltveit-Moe er selskapets støste aksjonær med i underkant av 20 prosent av aksjene gjennom sitt investeringsselskap Umoe Invest.

Mandag meldte Crew at de vil skrive ned verdien av Naluaq på Grønland med 46 mill. dollar, Nugget Pond i Canada med 9 mill. dollar og LEFA i Guinea med 105 mill. dollar. Selskapet nedjusterte samtidig sine produksjonsestimater for LEFA-prosjektet i 2009

Les flere nyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om