Wallenius Wilhelmsen sikrer kontrakt - ventet å dra inn inntekter på 20. mrd kroner i året

Coronarammede Wallenius Wilhelmsen har landet en milliardkontrakt med det amerikanske forsvaret. – Kontrakten er viktig for oss.

Wallenius Wilhelmsen-aksjen er ned nær 50 prosent på Oslo Børs i år.

Wallenius Wilhelmsen
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:,

Bilfraktrederiet Wallenius Wilhelmsens heleide datterselskap American Roll-On Roll-Off Carrier Group er tildelt en kontrakt fra United States Transportation Command, som er en del av det amerikanske forsvaret.

Det fremgår i en melding torsdag kveld.

– Viktig for oss

Kontrakten er ventet å ha en varighet på ni år, der den fra 2022 estimeres å dra inn over to milliarder dollar, eller 20 milliarder kroner, i årlige inntekter

Det er også ventet at den vil positivt påvirke rederiets resultat før av- og nedskrivninger (ebitda) innen ni måneder.

Oppstartskostnader vil riktignok gjøre at marginen på kontrakten vil være på mellom null og to prosent de neste to årene.

– Kontrakten er viktig for oss. Den er betydelig, sier kommunikasjonssjef Anna Larsson i Wallenius Wilhelmsen til E24, og viser til at selskapet har årlige inntekter på rundt fire milliarder dollar.

Coronarammet

Rederiet meldte i mars at det ventet 20 prosent redusert fraktvolum i første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor.

Årsaken var at coronaviruset reduserer antallet biler som ferdigstilles i leverandørleddet. Dette kommer i tillegg til at man allerede ventet en reduksjon i volumene.

Selskapet opplyste at det venter å bli påvirket også i andre kvartal, men at i hvor stor grad det vil skje er avhengig av blant annet spredningen av viruset, reaksjonen i globale markeder og påvirkningen av kjøretøysalget.

– Dette er et globalt problem som anstrenger leverandørkjedene og krever et proaktivt svar fra oss alle. Vi er i nær kontakt med våre kunder for å støtte dem i enhver endringer de må gjøre, på samme tid av at vi optimaliserer driften og utnytter vår fleksibilitet til å kontrollere kostnadene, sa konsernsjef Craig Jasienski en kommentar.

Selskapet legger frem tallene for årets første kvartal 14. mai.

Her kan du lese mer om

 1. Wallenius Wilhelmsen
 2. Coronaviruset
 3. Oslo Børs
 4. Rederier

Flere artikler

 1. Wilh. Wilhelmsen-smell på 1,7 milliarder kroner

 2. Betalt innhold

  Wilh. Wilhelmsen-smell på 1,7 milliarder kroner

 3. Torbjørn Wist går fra SAS til Wallenius Wilhelmsen

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Korona, korona, korona

 6. Betalt innhold

  Koronapandemien fyller opp fjorden