Norwegian har kommet til enighet med obligasjonseierne

Flyselskapet gir bedre betingelser til kreditorene i to lån.

PRIORITERER LEASINGSELSKAPENE: I en kommentar sier administrerende direktør i Norwegian Jacob Schram (t.h) at hovedprioriteten vil være å komme til enighet med leasingselskapene.
  • Hanna Ghaderi
Publisert:

I en melding søndag skriver Norwegian at de har kommet til enighet med de største obligasjonseierne i lånet hvor selskapet har manglet det nødvendige flertallet.

– Takket være konstruktiv dialog og forhandlinger med obligasjonseiere og andre parter, kan jeg med glede bekrefte at vi har kommet enighet med obligasjonseierne, sier Norwegian-sjef Jacob Schram.

Norwegian fikk fredag med seg flertallet av kreditorene i tre av fire obligasjonslån på kriseløsningen, men trenger også tilslutning i det siste lånet.

Eierne av obligasjonslånene er kort fortalt noen av dem som har lånt Norwegian penger.

For å få gjennom planen trenger Norwegian minst to tredjedels flertall i hvert av de fire obligasjonslånene.

Ved avstemningen fredag var andelen på 62 prosent i det ene lånet, altså litt for lavt. Det kommer ikke frem av meldingen hvor stor oppslutningen er etter avtalen med de største obligasjonseierne.

Hovedprioriteten nå vil være å komme til enighet med leasingselskapene før den ekstraordinære generalforsamlingen mandag 4. mai. Dette er også et av kriteriene for at planen skal kunne gjennomføres.

– Vi er nå ett skritt nærmere å få tilgang til de statlige lånegarantiene som er avgjørende for å komme gjennom denne krisen, sier Schram videre.

Fredag kunne flyselskapet Norwegian melde at de hadde mottatt «robust» støtte fra tre av fire grupper med obligasjonseiere, som har godkjent selskapets redningsplan.

Les også

Småaksjonærene kan avgjøre Norwegians skjebne mandag: – Har egentlig bare to valg

Fra gruppen med eiere i lånet NAS07 fikk ikke forslaget nok godkjennelser, der oppslutningen var på 62 prosent. Det var rett i underkant av fem prosent for lite til å få gjennomslag. Søndag er det altså denne gruppen obligasjonseiere som har kommet til enighet med Norwegian.

Videre sto det at leasingselskapene, som eier en rekke av flyene, hadde gitt «sterk støtte» til å konvertere minimum 550 millioner dollar av det utestående til Norwegian-aksjer.

Selskapet har lagt opp til at en slik avtale skal signeres før generalforsamlingen mandag.

Norwegian-sjefen Jacob Schram har tidligere skrevet at samtalene ville fortsette gjennom helgen.

Les også:

Les på E24+

(+) Din guide til Norwegians redningsplan

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aksjelive
  2. Norwegian
  3. Flyselskaper

Flere artikler

  1. Timer før skjebnemøtet: Ingen enighet, men «sterk støtte» fra leasingselskapene

  2. Ikke nok obligasjonseiere sier ja til Norwegians redningsplan

  3. På disse datoene kan Norwegians skjebne bli avgjort

  4. Schram: – En utrolig lettelse

  5. Geir Karlsen om de tøffe forhandlingstimene: – Det har vært kamper overalt