Nøkkeltall og bankresultater tynget Wall Street

Coronavirusets effekter begynner å vise seg, og en ekspert sier økonomien er «i ruiner». Men Netflix er et lyspunkt. Strømmetjenestens aksjekurs har aldri vært høyere.

Kearney Ferguson / New York Stock Exchange
 • Ine Brunborg
 • Eivind Bøe
Publisert:,

Børsene i USA falt tydelig, på en dag da utviklingen var preget av enda verre amerikanske nøkkeltall enn ventet og svake bankresultater. Slik gikk de toneangivende børsindeksene ved stengetid:

 • Dow Jones ned 1,86 prosent
 • Nasdaq ned 1,44 prosent
 • S&P 500 ned 2,20 prosent

USAs detaljhandel falt med 8,7 prosent i mars, det kraftigste fallet noensinne registrert, ifølge amerikanske medier. Det er også mer enn ventede 8 prosent, ifølge SME/TDN.

– Økonomien er i ruiner, sier sjeføkonom Chris Rupkey ved MUFG Union Bank til CNBC, og fortsetter:

– Ingen kjøper biler, ned 25,6 prosent, ingen kjøper møbler, ned 26,8 prosent og spise- og drikkesteder var ned 26,5 prosent.

Industriproduksjonen, som viser utviklingen i fabrikker, kraft og gruvedrift, falt også overraskende mye. Nedgangen var på 5,4 prosent, mens det var ventet et fall på 4,0 prosent.

Skuffende banktall

Amerikanske banker er blant selskapene som sparker i gang resultatsesongen i USA. Hittil har disse rapportene vært preget av resultatnedgang og milliarder av dollar satt til side for mulige lånetap fremover.

Onsdag har Bank of America rapportert om et resultatfall til 40 cent per aksje, ned fra 70 cent året før, og under forventningene om 46 cent. Heller ikke omsetningen nådde opp til estimatene, og aksjen var ned 6,49 prosent.

Goldman Sachs’ og Citigroups resultat og omsetning falt også tilbake. Førstnevnte steg 0,16 prosent etter å ha falt fra start, mens Citi var ned 5,64 prosent.

Heller ikke storbankene Wells Fargo og JP Morgan innfridde forventningene da de leverte sine tall dagen før. Aksjene i disse bankene var ned henholdsvis 5,73 og 4,91 prosent.

Les også

Tungt fall på Oslo Børs: Olje og bank trakk ned

«All time high» for Netflix

På den andre siden er Tesla-aksjen på vei tydelig oppover, og endte opp 2,81 prosent etter en kjøpsanbefaling fra Goldman Sachs.

Et annet lyspunkt er Netflix-aksjen, som endte dagen med den rekordhøye kursen 426,75 dollar etter å ha steget 3,19 prosent onsdag.

Dagens oppgang kommer etter at analytiker Jeff Wlodarczak ved Pivotal Research Group har jekket opp kursmålet på aksjen til 490 fra 425 dollar. Analytikeren viser til at strømmetjenesten trolig vil få flere abonnenter og færre som avslutter abonnementene sine, nå som kundene blir tvunget til å sitte hjemme, skriver Marketwatch.

Les også

Borr og Norwegian er hovedlistens svakeste: Flere «grønne» aksjer på vinnerlisten

Her kan du lese mer om

 1. Aksjelive
 2. Dow Jones
 3. Nasdaq
 4. S&P 500
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Tror millioner av kunder har strømmet til Netflix i coronamånedene

 2. Kraftig vekst for Netflix etter coronautbruddet: Fikk over ti millioner nye brukere i kvartalet

 3. Wall Street falt etter oljepriskollaps

 4. Annonsørinnhold

 5. Disney reddes av ny strømmetjeneste

 6. Oljedramatikk senket Oslo Børs