Turbulensen i Norwegian

Norwegian: Har indikasjoner på nok støtte til at lånetilbudet går gjennom

Norwegian har telt opp forhåndsakseptene før det avgjørende obligasjonseiermøtet.

 • Asgeir Aga Nilsen
 • Anders Nybakken Kvale
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Norwegian melder at en foreløpig telling indikerer at de har flertall for å få utsatt milliardlånene.

Selskapet hadde satt en frist for forhåndsaksept til onsdag 11. september klokken 17:00, og tallene er basert på disse akseptene.

De viser at obligasjonseiere som sitter på mer enn to tredjedeler av lånene vil stemme for forslaget, men selskapet understreker at dette er et foreløpig resultat som kan bli endret.

Hvis dette også blir det endelige utfallet, betyr det at selskapet har nok støtte til sitt forslag om å utsette låneforfallet i to obligasjonslån, til tross for motstanden og kritikken selskapet har møtt.

Les også (+): Norwegian spiller gjeldspoker, men de vet ikke hvem de spiller mot

Vil fortsatt stemme nei

I spissen for kritikerne har Sissener-fondene stått. De sitter på en stor obligasjonspost, og har sagt at forslaget ikke er godt nok.

Porteføljeforvalter Philippe Sissener bekrefter at de fortsatt står fast på beslutningen om å stemme nei til avtalen.

– Vi venter og ser hva resultatet av det faktiske møtet på mandag blir før vi uttaler oss ytterligere, skriver han til E24.

Selskapet opplyser at Nordic Trustee skal verifisere stemmeberegningen, og at det endelige resultatet vil kunngjøres etter at dette er gjort, noe som vil skje når obligasjonseiermøtene er avholdt 16. september.

E24 har bedt Norwegian om en kommentar og har spurt selskapet om enigheten vil sikre selskapets likviditet til vinteren. Selskapet sier at de foreløpig ikke vil gi noen kommentar utover børsmeldingen.

Les også: Norwegian-aksjonær ut mot Sissener: – Det er lov å bruke hodet

Har møtt motstand

Norwegian ønsker å utsette forfallet på to obligasjonslån på om lag 3,4 milliarder kroner med rundt to år for å sikre finansene sine før den tøffe vintersesongen, men har møtt motstand fra obligasjonseiere, med Sissener-fondene i spissen.

Tirsdag sukret Norwegian pillen noe ved å tilby å betale 105 prosent av det opprinnelige lånebeløpet uansett om selskapet kjøper tilbake gjelden tidlig eller om de innfrir den ved de nye forfallsdatoene.

Dette var et av punktene Sissener-fondene ønsket endret. Likevel avviste de det justerte forslaget.

Flere av obligasjonseierne, inkludert Sissener og Forte, har gitt uttrykk for at de ønsker en såkalt emisjon, altså en kapitalinnhenting.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Turbulensen i Norwegian
 2. Norwegian
 3. Flyselskaper
 4. Oslo Børs

Flere artikler

 1. Norwegian kommer kreditorene i møte

 2. Sissener avviser Norwegians sukring av lånetilbud: – Ikke nok til at vi kan gå med på det

 3. Skjebnemøte for Norwegian mandag

 4. Sissener mener Norwegian driver uforsvarlig: – Å fortsette med dagens kapitalstruktur er som å spille rulett på kasino

 5. Betalt innhold

  Norwegian spiller gjeldspoker, men de vet ikke hvem de spiller mot