Tesla sikter mot ny leveringsrekord

Tesla-sjefen sikter mot å nå en ny leveringsrekord i dette kvartalet, men peker fremdeles på utfordringer med logistikken, ifølge lekkasjer.

Publisert: Publisert:

Tesla-sjef Elon Musk skriver i en lekket e-post at selskapet «har en sjanse» til å levere 100.000 biler dette kvartalet. Det vil i så fall være ny rekord.

«Vi har en sjanse til å oppnå vårt første kvartal med leveranser på over 100.000, noe som er en fantastisk spennende milepæl for vårt selskap,» skriver Musk i e-posten som Electrek har fått tilgang til.

Musk skal også ha lagt til at Tesla nærmer seg 110.000 bestillinger i dette kvartalet, og understreker at leveranse og logistikk er høyt prioritert i oppløpet.

«Utfordringen er å sørge for at vi har de riktige biltypene på de riktige stedene, og samle så mye av selskapets ressurser som mulig for å hjelpe til med leveransene mot slutten av kvartalet,» skriver Musk ifølge nettstedet.

Tesla er ventet å rapportere om sine leveringstall i løpet av den kommende uken.

Krisekvartal

I forrige kvartal leverte Tesla rekordmange 95.200 biler, noe som var godt over leveransene på 63.000 biler i første kvartal.

Likevel tapte Tesla mye mer enn Wall Street hadde ventet. Elbilprodusenten meldte om et justert tap per aksje på 1,12 dollar i andre kvartal, mens analytikerne ventet et tap på minus 0,35 dollar.

Det totale tapet, som i andre kvartal beløp seg til 408,3 millioner dollar, var imidlertid godt stykke opp fra underskuddet på 717,5 millioner fra året før.

Samtidig har selskapet tidligere sagt at de venter å kunne være lønnsomme igjen i tredje kvartal, noe som ble opprettholdt i den forrige kvartalsrapporten.

Stor oppdatering

Samme dag som lekkasjen, har Tesla også rullet ut programvareoppdateringen «Versjon 10». Oppdateringen, som er selskapets største noensinne, vil legge til en rekke nye underholdningsfunksjoner.

Det inkluderer muligheten til å bruke strømmetjenester som Netflix, Youtube og Hulu på displayet i Model S, Model X og Model 3. Det åpnes også for å kunne synge karaoke i bilen.

Oppdateringen inkluderer i tillegg «Smart Summon», som gjør det mulig for eieren å be bilen om å komme til seg fra parkering, som om det var et kjæledyr. Funksjonen er kun tilgjengelig for enkelte sjåfører, og fungerer bare dersom eieren kan se bilen sin, skriver Tesla i en melding.

Det er Electrek som melder om lekkasjeneLes Tesla-meldingen om selskapets «Versjon 10»-oppdatering
Les også

Tesla leverte rekordmange biler – kraftig aksjehopp

Krisekvartal for Tesla – stuper i etterhandelen
Publisert: