Må sette til side 4,67 mrd. som beskyttelse mot krisetider

  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Finanstilsynet skal i løpet av 2019 fastsette et nytt kapitalkrav til en rekke banker. Den ekstra kapitalen skal gi beskyttelse i tilfelle krisetider.

Nå melder Norwegian Finans Holding, som eier Bank Norwegian, at de har mottatt forhåndsvarsel om dette kravet, og banken opplyser at det for deres del vil være på 4,675 milliarder kroner.

– Som forventet

Ifølge Finanstilsynet består det såkalte MREL-kravet av ansvarlig kapital og konvertibel gjeld, og det skal fastsettes sammen med en krisetiltaksplan.

Banken skriver at den må møte et minstekrav innen 30. juni neste år. En plan for hvordan kravet skal møtes fremover skal leveres til Finanstilsynet innen 31. mars 2020.

– Vi har fått et MREL-krav som vi har forventet, og selve kravet er på et forventet nivå, sier finansdirektør Pål Svenkerud i Norwegian Finans Holding til E24.

Skal senke risikoen

Finanstilsynets krav kommer i forbindelse med endringer i EUs krisehåndteringsdirektiv.

Hensikten er å senke risikoen i finanssektoren, blant annet ved at bankene har nok kapital hvis det skulle inntreffe en krise.

Direktivet ble vedtatt i EU i mai, og her hjemme fastsetter Finanstilsynet planer og krav i løpet av 2019.

Bankene som omfattes er DNB, Kommunalbanken, Sparebank 1 SR-Bank, Sparebanken Vest, Sparebank 1 SMN, Sparebanken Sør, Sparebank 1 Østlandet, Sparebank 1 Nord-Norge og Bank Norwegian.

Tilsynet vil også se på om det skal utarbeides planer for krisetiltak og kapitalkrav for andre banker.

Meldingen fra Bank NorwegianMer om kravene fra Finanstilsynet
Publisert:
Gå til e24.no