Dof vil trolig havne i brudd med lånebetingelser

Utfordrende markedsforhold vil trolig sende Dof ut i lånetrøbbel. Resultatet i første kvartal ble noe bedre enn ventet. 

LÅNETRØBBEL: Dof kan havne i trøbbel med lånegiverne sine.

Foto: Dof
Publisert:

Som et resultat av fortsatt utfordrende markedssituasjon har Dof opplevd at normal refinansiering av eksisterende lånefasiliteter er veldig utfordrende, opplyser selskapet i sin kvartalsrapport.

«Denne nye situasjonen vil trolig resultere i at konsernet bryter sine finansielle avtaler i nær fremtidig og at konsernet ikke vil være i stand til å betale tilbake enkelte av sine eksisterende lån når de forfaller,» heter det i rapporten.

Vil gå i dialog med partene

Selskapet opplyser at de fremover vil gå i dialog med involverte parter og tror det vil være mulig å inngå avtaler som kan løse den utfordrende situasjonen for selskapet.

– Det er ikke mulig å gi noen forsikring om at selskapet vil lykkes i sine forsøk på å komme til en løsning, heter det videre i rapporten.

Selskapet sitter i dag med rundt 3,5 milliarder kroner i kortsiktig gjeld. Samtidig har selskapet en langsiktig gjeld på 12,5 milliarder kroner.

Videre heter det at et eventuelt brudd i første omgang vil føre til at langsiktig gjeld vil bli omgjort til kortsiktig gjeld. Dersom et slikt brudd skjer og selskapet ikke får utsettelser fra den aktuelle kreditor vil gjelden bli misligholdt, opplyser Dof.

– Per mars vil en konsekvens av brudd være at den kortsiktig gjeld øker med 10,8 milliarder kroner.

Les på E24+ (for abonnenter)

Investtech: Tre aksjer du bør kvitte deg med

Noe bedre enn ventet

Når det gjelder selskapets brutto driftsresultat (ebitda) endte det på 496 millioner kroner i første kvartal, opp fra 479 millioner kroner i samme periode året før.

Det er bedre enn forventningene fra analytikerne. På forhånd ventet konsensus et brutto driftsresultatet på 485 millioner kroner, ifølge DNB Markets.

Inntektene i kvartalet endte på 1,63 milliarder kroner, ned fra 1,69 milliarder kroner i samme kvartal i fjor.

– Markedet har forbedret seg for PSV-flåten i Nordsjøen, men er fremdeles utfordrende for AHTS-flåten og IRM-flåten. Alle nybygde skip er levert og i kontrakter, opplyser selskapet.

Selskapets ordrereserve opplyses å være på 20 milliarder kroner.

Her kan du lese mer om