Helrød dag på Wall Street

Flyselskaper var blant dagens tapere på Wall Street, som noterer nok et kraftig fall.

Mark Lennihan / AP
 • Ine Brunborg
 • Hanna Ghaderi
Publisert:,

Wall Street markerer nok en dag med store bevegelser. Etter å ha klatret høyt dagen før, avslutter de tre toneangivende indeksene med en kraftig nedtur torsdag.

Slik ser det ut ved stengetid:

 • Dow Jones ned 3,58 prosent
 • Nasdaq Composite ned 3,10 prosent
 • S&P 500 ned 3,39 prosent

I løpet av kvelden har også renten på de tiårige amerikanske statsobligasjonene falt til et nytt bunnivå, der renten nå er under én prosent.

Utviklingen på Wall Street kommer i en tid med store svingninger på verdens børser, mens utbruddet av det nye coronaviruset preger overskriftene. De europeiske børsene falt tungt tidligere på dagen, mens i Asia var utviklingen positiv.

I USA har antall bekreftede virustilfeller økt til 149, og 11 er døde, melder Financial Times. Samme dag har delstaten California har erklært unntakstilstand.

– Hvis du tenker på hva markedsvolatilitet betyr, så er det mange mennesker som handler samtidig. Når du har en oppgang på 4,5 prosent den ene dagen, og 2 prosent den andre dagen, hva betyr det?, kommenterer Kathryn Kaminsk ved AlphaSimlex overfor Bloomberg, og legger til:

– Det betyr at vi ikke vet hva som skjer.

Les også

Shortere tjente over 460 mrd. på syv dager: – Ekstremt aktive

Oljeras

Også oljeprisen har dundret nedover i løpet av kvelden. Kort tid før stengetid på Wall Street faller prisen på nordsjøolje 3,16 prosent, og omsettes for 49,92 dollar fatet.

Oljemarkedet har i stor grad blikket vendt mot Wien, der oljekartellet Opec er samlet for å diskutere nye produksjonskutt i møte med coronaviruset.

Medlemslandene har i løpet av kvelden blitt enige om å kutte produksjonen med ytterligere 1,5 millioner fat per dag i andre kvartal, ifølge Reuters.

Russland og Kasakhstan, som er en del av Opec+, har imidlertid ikke gått med på det dypere kuttet, melder nyhetsbyrået.

Les også

Rystad: Nye Opec-kutt ikke nok til å løfte oljeprisen

Flyselskaper falt

Aksjer knyttet til fly- og reisevirksomhet har vært blant de store taperne i møte med virusutbruddet. Etter stengetid på Wall Street torsdag, ender aksjene i både American-, Delta-, Southwest- og United Airlines med markante fall.

Tidligere på dagen anslo Den internasjonale luftfartorganisasjonen, IATA, at de tror kommersielle flyselskaper vil gå glipp av minst 63 milliarder dollar, tilsvarende 582 milliarder kroner i inntekter på grunn av coronaviruset.

Anslaget kom dagen etter at Det internasjonale pengefondet (IMF) besluttet å sette av 50 milliarder dollar for å bekjempe effektene av virusutbruddet. Beslutningen bidro i sin tid til å løfte aksjemarkedet.

Les også

IATA: Venter inntektstap for flyselskapene på minst 582 mrd.

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Wall Street
 3. Aksjelive
 4. Flyselskaper
 5. Coronaviruset
 6. IATA
 7. Luftfart
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Rød avslutning på en turbulent Wall Street-uke

 2. Kraftig oppgang på Wall Street etter kriseuke

 3. Verste børsdag på Wall Street siden 1987

 4. Annonsørinnhold

 5. Wall Street snudde ned etter bekreftet coronatilfelle i USA

 6. Tyngste børsdag i USA på over tre måneder