Microsoft hadde en omsetning på 52,75 milliarder dollar i andre kvartal – litt svakere enn ventet

IT-giganten leverer svakere resultater enn analytikerne hadde ventet.

Microsoft-sjef Satya Nadella presenterer tirsdag tallene for selskapets andre kvartal 2023.
Publisert:

Like etter børsstenging på Wall Street, åpner IT-giganten Microsoft regnskapsbøkene for selskapets andre kvartal.

Microsoft opererer med avvikende regnskapsår. Dette innebærer at selskapet startet regnskapsåret 2023 i juli, og avslutter det i utgangen av juni neste år.

Dette er nøkkeltallene i Microsoft-rapporten:

  • Omsetning var 52,75 milliarder dollar, opp fra 51,73 milliarder dollar i samme periode året før.
  • Driftsresultat endte på 20,4 milliarder dollar, ned fra 22,24 milliarder dollar i samme kvartal året i forveien.
  • Resultat etter skatt landet på 16,4 milliarder dollar, ned fra 18,77 milliarder for et år siden.
  • Inntjening per aksje endte på 2,32 dollar per aksje.

På forhånd var det ventet en omsetning på 52,93 milliarder dollar, eller 512,5 milliarder kroner. Resultatet etter skatt var estimert til å ende på 17,08 milliarder dollar, mens driftsresultatet var ventet å bli 21 milliarder dollar, ifølge estimater innhentet av Bloomberg.

Dermed leverer Microsoft svakere resultater på alle tre punkter enn det analytikerne hadde ventet.

Les på E24+

Venter brems i resultatfesten på Oslo Børs: – Litt mindre fantastisk

Teknologiselskapene har hatt et blytungt år og Microsoft er intet unntak. Microsoft-aksjen har falt over 18 prosent det siste året.

En ting er tallene for kvartalet som gikk, men nå begynner flere og flere å ha fokus på hva teknologiselskapene signaliserer om veien videre.

Inne på investorsiden finner vi Statens pensjonsfond utland, bedre kjent som Oljefondet. De sitter på 0,97 prosent av aksjene i Microsoft, ifølge årsrapporten for 2021.

I etterhandelen på Wall Street hopper Microsoft-aksjen drøye fire prosent.

Fall i omsetning for skytjenesten Azure

Inntektene i Microsoft Intelligent Cloud-segment utgjorde 21,51 millioner dollar, en oppgang på 18 prosent, litt høyere enn estimatet på 21,44 millioner dollar, ifølge CNBC som viser til tall fra StreetAccount.

Segmentet omfatter blant annet Microsoft Azure, Windows Server og SQL Server.

Inntekten fra Azure og de andre skytjenestene vokste med 31 prosent, som var var litt høyere enn det analytikerne ventet, som var litt lavere enn 31 prosent. Det opplyses ikke om nøyaktig inntjening for Azure i rapporten. Forrige kvartal var veksten på 35 prosent.

Da selskapet rapporterte tallene for første kvartal, forberedte Microsofts finansdirektør, Amy Hood, investorene om at selskapet ventet en nedgang i salgsveksten av skytjenesten Azure i andre kvartal.

Flere investorer ble med det urolige for etterspørselen etter produktet, og Microsoft-aksjen falt 6,65 prosent i etterhandelen den dagen i oktober.

Azure-plattformens tjenester gir blant annet selskaper mulighet til å drive nettsteder og applikasjoner over internett.

Les også

Grusom uke for tek-kvartetten: 3.600 milliarder kroner blåst bort

Productivity and Business Process-segmentet, som omfatter både Microsoft 365 (tidligere Office 365), LinkedIn og Dynamics, leverte en inntekt på 17,0 milliarder dollar. Det er en oppgang på sju prosent.

I More Personal Computing- segmentet, som omfatter Windows, Xbox, Surface og søkeannonsering bidro med 14,24 millioner dollar, som er en inntektsnedgang på 19 prosent.

Skal si opp 10.000 ansatte

I forrige uke varslet nemlig IT-giganten at de skulle si opp 10.000 av sine rundt 221.000 ansatte. Årsaken er at de forbereder seg på lavere inntektsvekst.

Oppsigelsene vil redusere det totale antall ansatte i underkant av 5 prosent.

Selskapet varslet samtidig en kostnad på 1,2 milliarder knyttet til jobbkuttene.

Microsoft hadde 221.000 ansatte per juni 2022, ifølge statistikknettstedet Statista. Rundt 60 prosent, eller om lag 132.000 av disse, arbeidet i USA.

– Jeg tror at vi som et globalt selskap, vi kommer ikke til å være immune mot det som skjer i makroen, sa Microsoft-sjef Satya Nadella i et intervju tidligere i januar, ifølge CNBC.

Les også

Microsoft skal si opp 10.000 ansatte

Satser på AI

Mandag ble det kjent at Microsoft forlenger sitt partnerskap med OpenAI, selskapet bak ChatGPT og bildetjenesten DALL-E. Avtalen er verdt ti milliarder dollar, ifølge Bloomberg.

ChatGPT – en språkrobot med kunstig intelligens – har vekket oppsikt med sin evne til å levere betydelig bedre tekster enn vi er vant til at maskiner kan sette sammen.

Microsoft har tidligere sagt at de ønsker å integrere ChatGPT i flere av sine programmer.

Publisert:
Gå til e24.no