Børsen åpnet med nedgang, men endte flatt etter Trumps positive corona-test

Oslo Børs fulgte markedet nedover etter at Donald Trump bekreftet at han har testet positivt for coronaviruset.

  • Ine Brunborg
  • Tyra Kristiansen Stave
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs endte flatt etter først å ha åpnet ned 0,83 prosent like etter åpningstid fredag.

Markeder verden over reagerte på nyheten om president Donald Trumps coronasmitte. Også førstedame Melania Trump har testet positivt.

På omsetningstoppen falt Nel 1,96 prosent, Kahoot steg 4,8 prosent og Equinor falt 0,19 prosent. DNB og Tomra endte henholdsvis opp 0,16 prosent og ned 2,88prosent.

Kahoot steg etter å ha kommet med en markedsoppdatering før børsåpning. Her meldte selskapet om fakturerte inntekter på 11,6 millioner dollar i tredje kvartal, fra fjorårets 3,4 millioner dollar.

Ellers svingte Tomra-aksjen nedover etter at meglerhuset Pareto Securities tok opp dekning på aksjen med en salgsanbefaling, ifølge TDN Direkt. Kursmålet er satt på 285 kroner.

Aker Solutions steg over 10 prosent etter å ha blitt tildelt en milliardkontrakt for Conocophilips torsdag.

Goodtech ble børsvinner med en oppgang på over 8 prosent. Goodtech steg etter at investor Øystein Stray Spetalen torsdag kjøpte 1,6 millioner aksjer i selskapet, noe som tilsvarer en eierandel på syv prosent.

Rec er også blant børsvinnerne fredag med en oppgang på over 8 prosent etter noen timers handel. Oppgangen kommer dagen etter at selskapet kunne melde at Skatteetaten har lagt bort en årelang skattestrid med selskapet.

– Skaper usikkerhet

Det var litt før klokken 07.00 norsk tid at Donald Trump bekreftet at han og førstedame Melania Trump har testet positivt for coronaviruset.

Utviklingen i markedet snudde nedover like etter nyheten.

– Det skaper usikkerhet, ikke minst ettersom valgkampen er inne i sluttspurten, og har fått indikatorer til å peke mot en rød start på børsene i dag, skriver DNB Markets’ sjeføkonom Kjersti Haugland i en morgenrapport.

– Krona, som allerede har hatt et døgn med svekkelse bak seg, blant annet på grunn av et fall i oljeprisen, faller videre i verdi, bemerker hun.

Les også

Kronen svekkes og oljen faller etter Trump-smitte

Også sjefstrateg i Danske Bank, Christian Lie, sier nyheten om Trump skaper økt usikkerhet og en umiddelbar fryktreaksjon i markedet, ifølge TDN Direkt.

– Det er i første omgang en reaksjon som utløses av algoritmehandler, som reagerer på såpass dramatiske nyheter om presidenten, sier Lie til nyhetsbyrået.

– Trump har ikke signalisert tydelig at han vil gå av på fredelig vis hvis han taper. Det er veldig stor usikkerhet knyttet til valget, og det prises inn høyere uro rundt og etter valget enn normalt. Dette forsterker det, sier Lie.

Oljeprisfall

Oljeprisen (brent spot), som før nyheten lå på omtrent 40,57 dollar fatet, har falt til 39,44 dollar i 11.30-tiden. For dagen er nedgangen på 3 prosent.

I USA vendte S&P 500 futures umiddelbart ned etter meldingen, og faller ved lunsjtider 1,6 prosent.

I Europa er alle børsene i rødt etter noen timer med handel. Stockholmsbørsen har størst fall med en nedgang på 1,4 prosent.

I tillegg reagerte børsene i Asia og Stillehavsområdet negativt. I Tokyo snudde Nikkei-indeksen til en nedgang på 0,3 prosent, mens Singapore-børsen falt 0,7 prosent. Sydney-børsen ledet an nedgangen med et fall på 1,4 prosent. Børsene i Kina og Korea holder stengt.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aksjelive
  2. Oslo Børs
  3. Donald Trump

Flere artikler

  1. Kronen svekkes og oljen faller etter Trump-smitte

  2. Markedet surner etter Trump testet positivt for Covid-19

  3. Markedskaos etter Trumps coronasmitte: - Vil blåse raskt over

  4. Trump: – Føler meg mye bedre nå

  5. Utbruddet rundt Trump vokser: Minst seks var på samme seremoni