Hovedindeksen steg 8,72 prosent i første kvartal

Børsen tar ferie like i nærheten av rekordnivåene fra tidligere denne måneden.

Publisert:

To av tre dager i den «stille uke» ble positive, og den siste kom på kvartalets siste handelsdag.

Hovedindeksen avsluttet dagen opp 0,26 prosent til 1.058,86 poeng.

Første kvartal har i sum vært en stor opptur for Oslo Børs. Hovedindeksen avsluttet kvartalet opp 8,72 prosent.

Best utvikling i kvartalet har biometriselskapet Next Biometrics hatt. Selskapets aksje har steget hele 241,65 prosent siden nyttår. Flere dager har aksjen steget kraftig i løpet av de siste tre månedene. Det siste store hoppet kom 10. mars da aksjen klatret mer enn 50 prosent etter at selskapet varslet om et partnerskap med en europeisk «tek-gigant».

De to øvrige pallplassene i kvartalet tas av Polight og Jinhui Shipping and Transportation som steg henholdsvis 127 og 110 prosent i kvartalet.

Les på E24+

Fire eksperter: Dette er vårens heteste aksjer

Lilleputt ble børsdagens vinner

Den halve børsdagen onsdag forløp ikke overraskende forholdsvis rolig på Oslo Børs, med noe mindre omsetning enn normalt. Likevel var det flere selskaper som skilte seg ut.

Børsens vinner ble solenergi-investeringsselskapet Aega. Investeringsselskapet steg 24 prosent til kurs 3,1 kroner. Oppgangen kom etter at selskapet tirsdag kveld kunngjorde at det har signert den endelige transaksjonsavtalen med Elektrosolar Service for å kjøpe en solpark i Italia.

Også Norwegian-aksjen steg markant, og endte dagen opp 9,28 prosent. Flyselskapet fikk godkjent redningsplanen sin hos en irsk domstol før helgen. Det innebærer at Norwegian kan tre ut av konkursbeskyttelse i Irland den 26. mai. Likevel har flere eksperter advart mot å handle i aksjen ettersom mange nye aksjer vil bli utstedt både i forbindelse med en kapitalinnhenting og omgjøring av gjeld.

Les på E24+

Det kan være grunn til å kaste seg på når en oversett fornybaraksje skyter fart

Nel klatret

Småaksjonærenes hydrogenfavoritt Nel ble en av Børsens mest omsatte aksjer, og endte dagen opp 6,69 prosent. Mest omsatt ble likevel Kahoot som steg 2,9 prosent etter en tung start på uken.

På den andre siden, blant dagens tapere finner man Bergenbio. Selskapet falt 4,50 prosent til en kurs på 30,8 kroner. Det kommer etter en melding tirsdag fra legemiddelselskapet om at rekrutteringen til en studie av legemiddelet bemcentinib på covid-19 i Storbritannia stanses på 30 pasienter.

Årsaken for at studien stoppes er opplyses å være Storbritannias suksess med vaksinering og helsetiltak, melder selskapet i meldingen.

Oljeprisen er samtidig på vei oppover, i skrivende stund 0,19 prosent for dagen til 64,10 dollar fatet. Utslagene kommer før Opec samler seg på torsdag for å diskutere veien videre for oljeproduksjonen.

Publisert:

Her kan du lese mer om