Selger til Kahoot etter bare fire år: Gründerene får 50 millioner

Etter bare fire år kan gründerne bak læringsselskapet Motimate ta med seg 50 millioner kroner etter at Kahoot kjøpte selskapet. Storeier Aller Media, investor Knut Asplund og XXL-sjef Pål Wibe tar også med seg millionsummer.

Produktsjef Lars-Petter Kjos (t.v.) og administrerende direktør Rolf Risnes startet Motimate for fire år siden. Nå kan de hente ut millionverdier fra salget til Kahoot.

Motimate
  • Pål A. Solheimsnes
Publisert: Publisert:

Onsdag ble læringsselskapet Motimate solgt for over 200 millioner kroner til Kahoot.

– Det er en fantastisk mulighet for selskapet, og kunne ikke blitt bedre vil jeg tro. Vi har fra starten hatt en ambisjon om å gå internasjonalt. Jeg kan ikke tenke meg en bedre mor enn Kahoot, sier administrerende direktør og gründer i selskapet Rolf Risnes til E24.

Sammen med Lars-Petter Kjos grunnla de selskapet i 2017. De var også eiere i selskapet ved salget til Kahoot. Risnes oppgir at de hadde en eierandel på rundt 12,9 prosent hver.

Basert på prisen oppgitt i annonseringen av salget, utgjør dette i overkant av 27 millioner kroner til hver av gründerne.

Oppgjøret er delvis i kontanter, og delvis i Kahoot-aksjer.

XXL-sjefen med millionsalg

Siden 2017 har selskapet underveis fått inn eksterne investorer for å finansiere veksten. Tidlig i 2019 fikk de inn Rema 1000, og sommeren samme år fikk de inn oppkjøpsfondet Investinor og investeringsselskapet Stayer Invest.

Stayer Invest er hovedsaklig eid av investor Knut Asplund, men også XXL-sjef Pål Wibe er på eiersiden.

Nå blir både Wibe og Asplund også Kahoot-aksjonærer etter salget.

– Jeg er veldig positiv til Kahoot, og det er veldig sterke synergier mellom de to selskapene. Dersom Kahoot klarer å få ut det beste av selskapet og internasjonalisere og skalere dette gjennom sine kontakter, kan jeg ikke skjønne annet en at dette blir veldig veldig bra, sier Asplund.

XXL-sjef Pål Wibe har ifølge E24s beregninger solgt sin andel av Motimate for 7,8 millioner kroner.

Hans Dalane-Hval / E24

Ifølge E24s beregninger har Wibe gjennom eierskapet i Stayer Invest solgt sin andel av Motimate for 5,7 millioner kroner.

– Motimate er et fenomenalt selskap som har fått til veldig mye på kort tid. Det har vært gøy å følge med på. Det er riktig at jeg har hatt en aksjepost som nå er solgt, men jeg ønsker ikke å kommentere saken utover det, skriver XXL-sjef Pål Wibe i en SMS til E24.

Les på E24+

Fire eksperter: Dette er vårens heteste aksjer

Aller med fra starten

Storeier i Motimate, Aller Media, var med som eier av Motimate fra starten i 2017. De har nå solgt sin andel av selskapet for over 63 millioner kroner, ifølge E24s beregninger.

– Vi er strålende fornøyde. Det har vært en veldig spennende reise, og en spennende utvikling. Dette er kjempeflinke gründere som klarer å bygge selskap og bygge kultur, sier Anette Nordskog, styreleder i Motimate og finansdirektør i Aller Media.

Anette Nordskog er styreleder i Motimate og finansdirektør i Aller Media.

Aller Media

Hun sier eierne i selskapet har jobbet for å finne videre finansiering til skalering og vekst av Motivate, og at de da landet på Kahoot.

Hva den totale investeringen har vært, sier Nordskog at hun ikke har regnet på enda.

– Vi har investert både timer og arbeidskraft og noe penger i den perioden som har vært, men akkurat hvor stor investeringen har vært er vanskelig å si.

Administrerende direktør Rolf Risnes og styreleder Anette Nordskog vil ikke kommentere fordelingen av kontanter og Kahoot-aksjer i oppgjøret.

Les på E24+

Kan boligprisgaloppen utløse det neste gigantkrakket?

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Kahoot
  2. Pål Wibe

Flere artikler

  1. Solid oppgang for børsnykommer

  2. Pizzabakeren selges tilbake til gründerne

  3. Oljefondet kan ha tapt 3,5 milliarder på hedgefond-drama

  4. Flyr ventet på Ernas åpningsplan: Nå oppdateres planene

  5. Unicare-gründere raser mot fransk storeier: – Dette er et kynisk og godt planlagt ran