Komplett verdsettes til inntil 4,48 milliarder før børsnotering

Stein Erik Hagen vil selge aksjer for opptil 1,43 milliarder, men åpner for å selge unna mer.

TAR KOMPLETT PÅ BØRS: Stein Erik Hagen tar Komplett, som er Nordens største netthandel, på børs.
Publisert:

Komplett har lagt frem betingelser for børsnoteringen, som er ventet å skje senere denne måneden, gjennom en børsmelding tirsdag.

Stein Erik Hagens Canica Invest AS vil selge inntil 23 millioner aksjer. Dette er de eneste aksjene som i utgangspunktet skal selges i forbindelse med noteringen.

Det indikeres at prisen per aksje vil ligge på mellom 55 og 62 kroner. Dette gir netthandelsgiganten en markedsverdi på mellom 3,97 og 4,48 milliarder kroner.

Hagens aksjer kan med det få en salgspris på 1,43 milliarder kroner.

Det åpnes også for at Canica kan selge ytterligere 3,5 millioner aksjer, noe som vil kunne realisere opptil 217 millioner kroner mer for Hagens selskap. Dermed kan Hagens selskap komme til å selge aksjer for over 1,6 milliarder kroner i Komplett.

Kan eie 55 prosent

Hagens Canica Invest eier i dag 96,7 prosent av Komplett, men kan etter børsnoteringen komme til å eie enten 60 eller 55 prosent, avhengig av hvor mange aksjer som ender opp med å bli solgt.

Etter aksjesalget vil Hagens Canica Invest, mindre aksjonærer og andre sentrale personer i selskapet la være å selge flere Komplett-aksjer i ett års tid («lock-up»), med enkelte betingelser.

Styreleder Nils K. Selte og styremedlem Lars Thoresen har sagt at de begge ønsker kjøpe tilbudsaksjer for 3 millioner kroner.

Kompletts aksjer er ventet å være i handel på Oslo Børs 21. juni.

I forbindelse med børsnoteringen har Komplett hyret ABG Sundal Collier, SEB, DNB og Pareto Securities som tilretteleggere.

Nordens største

E24 har tidligere skrevet at Stein Erik Hagen vurderer å børsnotere Nordens største netthandel, som har nærmet seg ti milliarder i omsetning.

Ti år er gitt siden Hagens investeringsselskap kjøpte den norske netthandelspioneren av børs for rundt én milliard kroner.

Omsetningen i 2020 vokste med heftige 31 prosent til 9,9 milliarder. Driftsresultatet endte på 271 millioner kroner, opp fra 48 millioner i 2019.

Komplett kan få selskap på børs av en av sine største konkurrenter i 2021, Elkjøp. Britiske Dixons Carphone varslet i september i fjor at det vurderer å børsnotere den nordiske virksomheten, hvor blant annet Elkjøp inngår.

Publisert:
Gå til e24.no