Sjette handelsdag med oppgang på Oslo Børs

Både Europris og Nordic Semiconductor bykset på Børsen, mens Aker BP falt etter at selskapene la frem sine siste kvartalsrapporter torsdag.

Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs steg fra start, dempet seg og tok seg opp igjen utover torsdagen. Ved stengetid er indeksen opp 0,49 prosent. I tidlig handel var den faktisk over 1.000 poeng, men sluttkursen endte på 997,7 poeng.

Nordic Semiconductor ble Børsens mest omsatte aksje, som steg 9,65 prosent.

Selskapet er blant en rekke som har levert sine nyeste tall før børsåpning, og innfridde forventningene om resultatoppgang i forrige kvartal.

Selskapet guidet samtidig en omsetning på mellom 130 og 140 millioner dollar i første kvartal.

Sterkt kvartal for Europris

Europris meldte også om vekst i kvartalet som gikk, og foreslo å øke utbyttet til aksjonærene sine fra 1,95 til 2,20 kroner per aksje.

Torsdag økte Europris-aksjen med 4,53 prosent.

Kjeden har vært blant vinnerne under viruspandemien, og aksjen har de siste 12 månedene steget rundt 57 prosent.

I fjorårets siste kvartal leverte selskapet et justert resultat etter skatt på 368 millioner kroner, opp markante 70 prosent fra året før.

Les også

Europris med kraftig vekst

Nedtur for Aker BP

Aker BP-aksjen klatret umiddelbart etter morgenens resultatslipp, med snudde raskt nedover. Ved børsstenging er aksjen ned 2,39 prosent.

Resultat etter skatt landet på 129 millioner i forrige kvartal, opp fra 80 millioner i 2019.

Oljeselskapet, som er dominert av Kjell Inge Røkke, varslet samtidig en kraftig økning i årets investeringer til mellom 2,2 og 2,3 milliarder dollar i år. Det vil være opp fra fjorårets nivå på 1,3 milliarder dollar.

Aker BP hevet også produksjonsanslagene sine for 2021.

Les også

Aker BP vil investere like mye som før corona-krisen: Men utbyttefesten er avlyst

Tallslipp fra Norwegian

Torsdag morgen har dessuten Norwegian sluppet sine trafikktall for januar, som fremdeles er kraftig preget av viruspandemien og reiserestriksjoner. Aksjen endte torsdagen ned 2,12 prosent.

Norwegian fraktet 74.224 passasjerer i løpet av måneden, en nedgang på 96 prosent fra året før. Konsernsjef Jacob Schram uttaler at han håper situasjonen kan forandre seg frem mot sommeren.

Ellers har en rekke andre selskaper levert sine kvartalsrapporter for fjerde kvartal.

Det inkluderer PGS. Etter endt handel steg aksjen til selskapet med 1,78 prosent.

Også Norske Skog, Airthings, Prosafe, Protector Forsikring og Electromagnetic Geoservices har levert rapporter.

Les også

Norwegians tunge passasjerfall fortsatte også i januar

Oljeprisen faller

Utslagene på Børsen følger en negativ børsmorgen i Asia, der flere av de store børsene falt rundt én prosent.

Det var imidlertid små bevegelser på indeksene på Wall Street, som stengte nær nullstreken kvelden før. De store utslagene i aksjer som Gamestop og AMC Entertainment roet seg noe etter ellevill oppgang i forrige uke.

Oljeprisen (brent spot) har svingt, og gått stort sett i pluss denne torsdagen. Men da Børsen stengte er den på vei ned, og faller 0,72 prosent til 58,28 dollar fatet.

Dagen før holdt overvåkningskomitéen i Opec møte, der de besluttet å videreføre produksjonskuttene, ifølge Reuters.

– Det ligger i kortene at de mektige oljeprodusentene er innstilt på å støtte opp under oljeprisen gjennom 2021, eller i alle fall til verdensøkonomien begynner å normalisere seg. Brentoljen nærmer seg nå 60 dollar fatet, et nivå sist sett i februar i fjor, skriver Nordnet-analytiker Roger Berntsen i en kommentar.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om